Mainos

Vaaratilanteet ovat arkea valtatiellä 21 – Yle: Kuljettajina paljon entisten itäblokin maiden kansalaisia

Lisääntyvä rekkaliikenne on aiheuttanut valtatie 21:llä ennätysmäärän vaaratilanteita alkutalven aikana, kertoo Yle. Suuronnettomuuden pelko on todellinen.

Rekka- ja turistibussiliikenteen määrä on kasvanut Lapissa. Erityisesti kapealla valtatie 21:llä autoilevat ovat tavallistakin huolestuneempia. 

Torniosta Muonion kautta Norjan rajalle Kilpisjärvelle johtava valtatie on yksi pohjoisen rekkaliikenteen pääväylistä. Ylen haastatteleman tullirajaviskaali Timo Kannasvuon mukaan rekkojen määrä Kilpisjärven tullissa on noussut reilusta parista tuhannesta jopa 3 600 rekkaan kuukaudessa.

VT21:llä tapahtuvista rekkojen ulosajoista ja liikennekatkoksista raportoidaan aktiivisesti Facebookin Rekat ravissa -ryhmässä, jossa keskustelua on käyty erityisesti ulkomaisten kuljettajien ajotavasta sekä näiden kaluston kunnosta.

– Vaikka olisi Suomen tai Norjan tai Ruotsin rekisterissä oleva auto, niin ei siellä ole meidän pohjoismaiden kuljettajia. Kyllä kuljettajina on paljon entisten itäblokin maiden kansalaisia, Kannasvuo sanoo.

Kilpisjärven tulli vahvisti Ylelle, että Pohjoismaiden ulkopuolelta tulevien ammattikuljettajien osuus on yhä suurempi.

– Se on vain ajan kysymys näillä teillä, että milloin sattuu jotakin pahempaa. Saa ihmetellä että ei ole sattunut jo, vanhempi konstaapeli ja Rekat ravissa -ryhmän perustaja Olavi Airaksinen totesi Ylelle.

***

0:10

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.