Mainos

Väärä palohälytys kadutti pikkupoikia

Viime viikon torstai-iltapäivänä Pohjois-Savon hätäkeskukseen tuli puhelu, jonka mukaan Varkaudessa Puistokatu 4:ssä palaa kerrostalo. Tapahtumapaikalle meni kaksi poliisipartiota ja viisi pelastuslaitoksen yksikköä. Tapahtumapaikalla pelastuslaitoksen henkilöstölle ja poliiseille selvisi, että kyse oli ilkivaltaisesta palohälytysilmoituksesta, kertoo Pohjois-Savon poliisi.

Asiasta kirjattiin poliisille rikosilmoitus perättömästä vaarailmoituksesta, jossa rangaistuksena on sakkoa tai vankeutta enintään yksi vuosi.

Poliisitutkimuksissa selvisi, että ilkivaltaisen puhelun olivat tehneet 6- ja 7-vuotiaat pojat. Toinen pojista oli saanut idean soitosta hätäkeskukseen. Poika oli näppäillyt puhelimeensa numerot 112 ja antanut puhelimen tämän jälkeen kaverilleen, joka oli kertonut hätäkeskuspäivystäjälle kerrostalopalosta Puistokatu 4 -osoitteessa. Tämän jälkeen pojat olivat menneet tapahtumapaikan lähelle seuraamaan palokunnan paikalle tuloa.

Tutkimuksissa selvisi, että pojat olivat soittaneet myös vastaavanlaisen ilkivaltaisen puhelun hätäkeskukseen viikkoa aikaisemmin. Tuolloin tapahtumapaikkakunta oli jäänyt epäselväksi, minkä takia pelastuslaitos ja poliisi olivat käyneet tehtävällä väärällä paikkakunnalla.

Poliisi on puhuttanut 6- ja 7-vuotiaat pojat vanhempiensa kanssa. Pojat eivät pystyneet sanomaan mitään syytä ilkivaltaisen ilmoituksen tekemiseen.

- Kovasti katuivat tekoaan, vanhempi konstaapeli Arja Jämsinen kertoo. - Kättä päälle lyötiin, ettei tällainen toistu.

Koska molemmat pojat ovat alle 15-vuotiaita, heitä ei voida rangaista asiassa. Tämä ei kuitenkaan vapauta heitä korvausvastuusta. Pojat käyvät selvittämässä mahdollisia korvausvaatimuksia Varkauden paloasemalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.