V.S.: = very special, konjakkien kypsyysmerkintänä, kypsytetty vähintään 2 vuotta tynnyrissä.
V.S.O.P.: = very superior old pale, konjakkien kypsyysmerkintänä, kypsytetty vähintään 4 vuotta tynnyrissä.
Varak: Kulta- tai hopealehti. Ohuita, syötäviä kulta- tai hopealastuja joilla koristellaan mm. jälkiruokia.
Vatkuli: Kalopsi; haudutettu pataruoka, jossa on ruskistettuja lihapaloja ruskeassa kastikkeessa.
Veloutè ( ransk ): Keitto joka on sakeutettu keltuaisilla, voilla ja kermalla.
Veloutéekastike: Vaalea peruskastike.
Verigreippi: Verigreippi on vähän makeampi kuin vaalea greippi. Nimensä verigreippi on varmaan saanut punertavasta väristään.
Vermicelli, vermiselli: Pastatyyppi. Usein spagettia ohuempaa. Myydään kiedottuina nippuihin eli pesiin, a nidi. Käytetään usein kalakastikkeen kanssa tai keitoissa. "Pesä" kannattaa rikkoa ennen keittämistä, sillä muuten sitä voi olla hankala syödä.
Viillokki, viilokki: Keitettyä kanaa, vasikkaa tai lammasta vaaleassa kastikkeessa.
viinikivi: Viinikivi, viinihapon suola, jota on mm.leivinjauheessa. Viinikiveä käytetään leivontaan. Englanniksi cream of tartar.
Vinaigrette: Salaatinkastike, jossa öljyä, viinietikkaa ja mausteita.