Mainos

Uutuuskirja: Timo Jutila avautuu hengenvaarallisesta leikkauksesta: ”Näytti siltä, että puoli päätä olisi vedetty irti”

Timo Jutilalta leikattiin kaulavaltimon hyytymä keväällä 2016. Ilman leikkausta hyytymä olisi todennäköisesti aiheuttanut hengenvaarallisen aivoinfarktin. 

Mika Saukkosen kirjoittamassa Juti-kirjassa (Docendo) sukelletaan syvälle jääkiekkolegenda Timo Jutilan elämään ja uraan. Teoksessa Jutila muistelee muun muassa kaulavaltimon tukosta, joka oli vaarantaa miehen hengen.

Jutila kertoo oireiden alkaneen vuonna 2014, kun jo jääkiekkourallaan univaikeuksista kärsineen Jutilan riesaksi ilmaantui piinaava tinnitys. Vuoden 2015 aikana nukkuminen hankaloitui entisestään ja Jutila hakeutui lääkäriin.

Diagnoosi oli vasemman kaulavaltimon tukos, joka aiheuttaisi hoitamattomana todennäköisesti aivoinfarktin. Jutila leikattiin keväällä 2016.

Leikkausta jouduttiin laajentamaan yllättäen, kun yhdestä kaulan vasemman puolen päävaltimoista löytyi 75 prosentin tukos. Jos hyytymä olisi lähtenyt liikkeelle leikkauksenkin aikana, mitään ei olisi ollut tehtävissä. Kahden tunnin mittaiseksi arvioitu leikkaus venyi kuusituntiseksi.

– Leikkauksen jälkeen, sitten kun pystyin, kävelin vessaan ja kattelin äijää peilistä. Huomasin, että eihän tää ollutkaan mikään pikkujuttu. Tää ei mennytkään aspiriinilla. Näytti siltä, että puoli päätä on vedetty irti, Jutila muistelee kirjassa.

Leikkauksessa Jutilan korvan takaa jouduttiin katkaisemaan hermo, joka aiheuttaa kipuja ja tunnottomuutta yhä. Lääkitys ja kontrollikäynnit seuraavat miestä elämän loppuun saakka.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.