Uutta tietoa Nepalin 71 kuolonuhria vaatineesta lentoturmasta

Karmea video Nepalin turmakoneen sisältä paljastaa: Rento tunnelma vaihtui paniikkiin juuri ennen törmäystä 0:54
Katso myös (video ei herkimmille: Video Nepalin turmakoneen sisältä: Paniikki iski hetkiä ennen törmäystä

Nepalissa viime kuun puolessa välissä tapahtuneesta lento-onnettomuudesta on saatu uutta tietoa. Onnettomuudessa kuoli 71 ihmistä.

Onnettomuustutkintalautakunnan mukaan moottoreissa ei ollut laskeutumisen loppuvaiheessa työntövoimaa. Asiasta uutisoi Reuters.

Maahan syöksynyt nepalilaisen Yeti Airlinesin kaksimoottorinen ATR 72 -potkuriturbiinikone oli matkalla pääkaupunki Kathmandusta Pokharaan, kun se syöksyi maahan keskellä Pokharan kaupunkia sijaitsevaan rotkoon.

Kyseessä oli yksi Nepalin pahimmista lento-onnettomuuksista 30 vuoteen.

Koneessa oli 72 matkustajaa, mukaan lukien kaksi pikkulasta, neljä miehistön jäsentä ja 10 ulkomaalaista.

Ohjaamon äänitallentimen ja lentotietojen tallentimen analyysi osoitti, että molempien moottoreiden potkurit lepuuntuivat lähestymisen aikana, tutkijapaneeli sanoi lausunnossaan.

Ilmailuasiantuntija K.B. Limbun mukaan se tarkoittaa sitä, että moottorissa ei ollut työntövoimaa tai että se ei tuottanut tehoa.

Syytä siihen, miksi potkurit ovat lepuuntuneet, ei ole vielä saatu selville. 

Juttua korjattu 7.2. kello 18.18: Alkuperäisessä Reutersin jutussa käytetty englanninkielinen termi "feathering" on korjattu lepuuntumiseksi. Tekstiä on muokattu myös muilta osin ilmailuharrastajien palautteen perusteella. Lisäksi otsikosta on poistettu maininta moottorin tehon puutteesta.


Lue myös:

    Uusimmat