Nepalissa kansallinen surupäivä lentoturman vuoksi – maan pahin lentoturma yli 30 vuoteen

Nepalin lento-onnettomuuden kuolonuhriluku jo noin 70 – tässä tuoreimmat tiedot 1:29
Nepalin lento-onnettomuuden kuolonuhriluku jo noin 70

Nepalissa vietetään tänään kansallista surupäivää sen jälkeen, kun ainakin 67 ihmisen oli vahvistettu kuolleen eilen maan pahimmassa lentoturmassa yli 30 vuoteen.

Paikallisen lentoyhtiön lento oli matkalla pääkaupunki Kathmandusta Pokharaan Nepalin keskiosassa, kun kone syöksyi alas toistaiseksi tuntemattomasta syystä keskellä Pokharan kaupunkia sijaitsevaan rotkoon.

Koneessa oli 72 ihmistä, joista 68 matkustajia ja neljä miehistön jäseniä.

Sotilaat vinssasivat köysien ja paarien avulla ruumiita yli 300 metriä syvästä rotkosta myöhään yöhön saakka, kunnes työ oli pakko lopettaa sumun vuoksi. Viisi ihmistä oli edelleen kateissa turman jäljiltä.

Paikallisen lentoyhtiön lento oli matkalla pääkaupunki Kathmandusta Pokharaan Nepalin keskiosassa, kun kone syöksyi alas toistaiseksi tuntemattomasta syystä keskellä Pokharan kaupunkia sijaitsevaan rotkoon, hajosi ja syttyi tuleen. Turma tapahtui aamupäivällä paikallista aikaa.

–  Olin kävelemässä, kun kuulin kovan pamauksen, aivan kuin pommi olisi räjähtänyt. Jotkut meistä juoksivat lähemmäs katsomaan, josko voisimme pelastaa jonkun. Näin, että ainakin kaksi naista hengitti vielä. Tulipalo oli erittäin kuuma, joten oli vaikeaa päästä koneen lähelle, kertasi turman nähnyt Arun Tamu, 44.

Nepalin eniten kuolonuhreja vaatinut lentoturma tapahtui vuonna 1992, kun pakistanilaisen lentoyhtiön kone putosi lähestyessään Kathmandua. Kaikki koneessa olleet 167 ihmistä kuolivat turmassa.

Vain muutamaa kuukautta aikaisemmin samana vuonna thaimaalaisen lentoyhtiön koneen putoamisessa kuoli 113 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat