Nepalin turmakoneen lentäjä oli omistautunut työlleen – mies kuoli 16 vuotta sitten saman lentoyhtiön lennolla

Karmea video Nepalin turmakoneen sisältä paljastaa: Rento tunnelma vaihtui paniikkiin juuri ennen törmäystä 0:54
Turmavideo ei herkimmille katsojille.

Nepalissa sunnuntaina tapahtuneessa lentoturmassa menehtynyt lentäjä oli menettänyt miehensä myös lentoturmassa 16 vuotta sitten, kertoo BBC.

Anju Khatiwada oli toinen kohtalokkaan Yeti Airlinesin 691- lennon lentäjistä. Lentokone syöksyi rotkoon Pokharan turistikaupungin lähellä sunnuntaina, ja kaikki koneessa olleet saivat surmansa maan pahimmassa lento-onnettomuudessa 30 vuoteen.

Lentäjän mies, Dipak Pokhrel, oli myös Yeti Airlinesin lentäjä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mies kuoli saman lentoyhtiön lennolla 16 vuotta sitten

BBC:n mukaan juuri miehen kuolema kannusti Anjua hakeutumaan ilmailualalle. Surutyöstä tuli motivaatio pienen lapsen kanssa elävälle naiselle.

– Hän oli määrätietoinen nainen, joka meni kohti unelmiaan – täyttäen samalla miehensä unelmat, perheenjäsen Santosh Sharma kertoo BBC:lle.

Mies Dipak menetti henkensä lentokoneessa, joka oli kuljettamassa elintarvikkeita Jumlan kaupunkiin läntisessä Nepalissa. Kone putosi ja syttyi tuleen vuonna 2006. Kaikki yhdeksän koneessa ollutta ihmistä kuolivat.

Yksi harvoista lentäjäkoulutukseen valituista naisista – omistautui työlleen

Neljä vuotta miehensä kuoleman jälkeen Anju kouluttautui lentäjäksi Yhdysvalloissa. Hän oli yksi kuudesta naisesta, jotka lentoyhtiö palkkasi lentäjäksi. Lentotunteja oli takana lähes 6400.

– Hän oli rohkea nainen, joka oli tehnyt paljon yksinlentoja, Sudarshan Bartaula Yeti Airlinesista kertoo.

Perheenjäsenet kertovat Anjun rakastaneen työtään ja omistautuneensa sille.

Lentoturvallisuus Nepalissa surkea

Onnettomuuspaikka näyttää, kuinka turmakone on tuhoutunut täysin. Lentokoneen osat lojuvat Seti-joen rannalla. Tragedia on herättänyt uudelleen julkista keskustelua Nepalin lentoturvallisuudesta.

Lentoturvallisuutta vaikeuttavat maassa vuoristomaasto sekä arvaamaton sää. Toisten lähteiden mukaan syynä ovat vanhentuneet lentokoneet, löyhät säännöt ja huono valvonta.

Onnettomuuden syy on edelleen epäselvä.

Lue myös:

    Uusimmat