Uutta tietoa Hämeenlinnan henkirikoksesta: Mies surmasi ex-naisystävänsä ja itsensä vain hetkeä ennen poliisin saapumista – poliisi ottaa kantaa huhuihin raa'asta tekotavasta

Poliisi on kertonut uusia tietoja Hämeenlinnassa tapahtuneesta henkirikoksesta. Miehen epäillään murhanneen entisen naisystävänsä raa’alla ja julmalla tavalla vain hetkiä ennen, kuin poliisi saapui paikalle naapurilta tulleen ilmoituksen vuoksi.

Henkirikos tapahtui viikko sitten maanantaina illalla. Hämeen poliisi kertoo tiedotteessaan, että se sai noin kello 22.30 tehtävän Hämeenlinnan Torikadulle. Eräässä talossa asuva henkilö oli havainnut rappukäytävässä merkkejä mahdollisesta rikoksesta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Mäkinen kertoo, että kyse oli verijäljistä tietyn asunnon kohdalla. 

Kun poliisi saapui paikalle, asunnosta löydettiin kaksi ruumista. Poliisin mukaan kyseessä oli aiemmin eronnut nuori pariskunta.

Poliisi uskoo, että mies oli surmannut naisen raa’alla ja julmalla tavalla teräasetta käyttäen. Tämän jälkeen mies oli surmannut myös itsensä.

Poliisin mukaan teko tapahtui vain vähän ennen kuin poliisi ennätti paikalle.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä murha. Mäkisen mukaan poliisi ei ole saanut lopullista varmistusta teon motiiville. 

– Ei voida sataprosenttisesti sanoa, mutta saattaa olla sellainen mahdollisuus, että taustalla on ollut mustasukkaisuutta. 

Poliisi toppuuttelee huhuja

Rikoksesta epäilty mies on poliisin mukaan saapunut Suomeen vuonna 2015 turvapaikanhakijana ja viimeksi oleskellut Suomessa tilapäisen oleskeluluvan turvin. Uhri on suomalainen nainen.

Tapaus on herättänyt sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua ja esimerkiksi rikoksen tekotapaan liittyen liikkuu erilaisia huhuja. Poliisin mukaan huhut tekotavasta ovat liioiteltuja, vaikka tekotapa onkin ollut raaka ja julma.

Poliisi haluaa toppuutella nettikirjoittelua.

– Poliisi muistuttaa hienotunteisuudesta rikoksen uhria ja hänen läheisiään kohtaan. Myös sosiaalisessa mediassa voi kirjoituksellaan tai julkaisullaan syyllistyä rikoksen tunnusmerkistön täyttävään toimintaan. Poliisi seuraa tiiviisti sosiaalisen median kirjoituksia, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Mäkinen ei halua täsmentää, mihin tekotapaan liittyviin huhuihin tiedotteessa tarkalleen halutaan ottaa kantaa. 

– Voisi näin yleisesti kuitenkin sanoa, että netissä liikkuvat huhut ovat huhuja. Mitään tekotapaan liittyviä tarkempia tietoja ei ole kerrottu julkisuuteen. 

Juttua täydennetty tutkinnanjohtajan kommenteilla 27. tammikuuta kello 14.03.

Lue myös:

    Uusimmat