Nyt puhuu Hämeenlinnan murhasta epäillyn läheinen: Hänellä oli elämässä kaikki hyvin

Hämeenlinnan murhasta epäillyn miehen lähipiiri on järkyttynyt tapahtuneesta. Miestä epäillään viime viikon alussa tapahtuneesta ex-tyttöystävänsä murhasta.

MTV Uutiset tavoitti miehen lähipiiriin kuuluvan henkilön, joka kertoo järkyttyneensä tapahtuneesta.

MTV Uutisten tietojen mukaan Hämeenlinnassa alkuviikosta tapahtuneesta murhasta epäilty mies on murhannut ex-tyttöystävänsä, minkä jälkeen hän on tehnyt itsemurhan.

Epäillyn lähipiiriin kuuluva henkilö kertoo, että epäillyllä oli hänen silmissään elämä kunnossa: tämä opiskeli kokiksi, kävi aktiivisesti salilla ja osallistui fitness-kilpailuihin.

– Hänellä oli elämässä kaikki hyvin. Turkissa asuvat miehen vanhemmat eivät edelleenkään voi uskoa, että heidän poikansa todella on kuollut. Tämä on kamalaa.

Rasismia arjessa

Irakissa syntynyt 27-vuotias epäilty muutti Hämeenlinnaan syyskuussa 2015. MTV:n haastattelema läheinen kertoo, että hän ja epäilty kohtasivat taustansa vuoksi paljon rasismia huutelun ja väkivallan muodossa.

Vuonna 2017 epäiltyä pahoinpideltiin ravintolan edessä ja asiaa käsiteltiin oikeudessa. Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi pahoinpitelysyytteet, koska ei voitu varmuudella osoittaa, kuka miehen kimppuun oli käynyt. 

Miehen läheinen on myös huolissaan siitä, kuinka tapaukseen liittyvä epäily ja uutisointi saa turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön välisen vihan leimahtamaan.

Lue myös:

    Uusimmat