Mainos

Uutissuomalainen: Wincapita-huijauksen uhrit odottavat yhä rahojaan – korvaushakemuksia jätetty 1400

Wincapita-pyramidirikoksessa rahansa menettäneet joutuvat vielä odottamaan valtiolta hakemia vahingonkorvauksiaan, kertoo Uutissuomalainen.

Oikeusministeriö oli varannut jo tälle vuodelle valtion budjettiin kahdeksan miljoonaa euroa korvausten maksamiseksi.

Wincapitaan liittyy kuitenkin Uutissuomalaisen mukaan useita siviilijuttuja vahingonkorvauksista, joiden venyminen lykkää myös valtion vahingonkorvauspäätöksiä.

– Vastaajista neljä on hakenut valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Odotamme nyt, antaako korkein oikeus heille muutoksenhakuluvan. Harmin paikka, että tämä on venynyt, sanoo Uutissuomalaiselle käräjätuomari Mikko Rautsi.

– Valtio perii tuomioiden perustella vastaajilta varat, joista korvaukset aikanaan pystytään maksamaan, kommentoi Uutissuomalaiselle rikoshyötyasiantuntija Jaakko Haaparanta Oikeusrekisterikeskuksesta.

Korkein oikeus on ratkaissut noin kuusikymmentä Wincapitaan liittyvää asiaa. Lupahakemuksen käsittelyvaiheessa on parikymmentä juttua, joista suurin osa koskee rikoshyödyn menettämistä.

Rikoshyötyä on saatu perittyä noin 26,5 miljoonaa euroa. Oikeusrekisterikeskus on saanut noin 1400 vahingonkorvaushakemusta, joita voi tulla vielä lisääkin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.