Uutisankkurien rooli kasvaa MTV:n superuudistuksen myötä – aiempaa taustoittavampia lähetyksiä: "Paineita tulee, mutta vastataan niihin!"

MTV Uutisten historian suurin muutos 7:00

MTV lanseerasi eilen historiallisen suuria uudistuksia uutistoimintaansa. Kuluttajaa palvelee jatkossa aiempaa analysoivampi ja reaaliaikaisempi uutisointi kaikilla alustoilla.

Katso videolta, miten uudistus näkyy tv-katsojalle sekä uutisankkurien työssä!

Miljoonaluokan satsauksessa uuden ilmeen saavat niin MTV Uutisten nettisivut kuin tv-uutisstudiotkin. Vastaavan päätoimittaja Tomi Einosen mukaan suuren, luotettavan toimijan tuottamille uutisille on tarvetta aikana, jolloin varmentamatonta tietoa pursuaa monista lähteistä.

– Uskaltaisin sanoa, että tv-uutiset ovat aiempaakin tärkeämmät. Paljon puhutaan "fake newsista" ja disinformaatiota on liikkeellä. Ihmiset haluavat tietää, mitä tapahtuu niin kotimaassa kuin maailmalla, Einonen sanoo.

Ankkureille suurempi rooli, lisää taustoitusta

Internetissä ja mobiililaitteissa palveleva MTV Uutiset Live tulee päivittämään uutistapahtumien kulkua tarvittaessa ympärivuorokautisilla suorilla lähetyksillä.

Einosen mukaan formaatti mahdollistaa aiempaa kommentoivampien ja analysoivampien uutislähetysten tekemisen.

Uutisankkuri Keijo Leppänen näkee MTV Uutiset Liven olevan uudistuksista merkittävin harppaus kohti tulevaisuutta.

Samalla uutisankkurien rooli tulee kasvamaan myös perinteisissä uutislähetyksissä. Aiempaa taustoittavammat lähetykset tullaan tekemään suuren maailman elkein.

– Paineita tämä meille luo, mutta vastataan niihin! intoilee Leppänen.

Lue myös:

    Uusimmat