Uutena suosittu on käytettynäkin kysytty – näitä vaihtoautoja suomalaiset himoitsevat juuri nyt

Suomalainen ryhtyy kiskomaan ostohousuja jalkaan, mikäli eteen sattuu muutaman vuoden vanha, vähän ajettu saksalainen auto hyvillä varusteilla. Hieman kärjistetysti sanottuna.

Käytettyjä autoja myyvän Kamux-ketjun liikkeiden viime vuoden myydyin automerkki oli Volkswagen, ja myydyin automalli C-sarjan Mercedes-Benz. Vaikka kympin kärjessä edustivat erityisesti saksalaiset, myyntitilastoista löytyivät myös muut suomalaisten luottomerkit.

‒ Käytetyn auton kaupoilla liikkuvista ostajista moni haluaa tehdä järkihankinnan ja etsiä muutaman vuoden vanhan, vähän ajetun auton hyvillä varusteilla. Uuteen autoon verrattuna auton arvonalennus on jo tasoittunut, ja omassa käytössä arvon halutaan laskevan maltillisemmin seuraavaan autonvaihtoon saakka. Suosikkiautoissa luotetaan yhtä lailla laatuun kuin niiden arvon pitämiseen, toteaa Kamuxin Suomen maajohtaja Jussi Mäkinen.

Suosikkimerkit pitävät pintansa ‒ mallit vain vaihtelevat

Kamuxin myydyin automerkki oli edellisvuoden tapaan Volkswagen, joka edusti viime vuonna peräti 14 prosenttia kaikista ketjun myymistä autoista.

Volkswagenin jälkeen suosituimpien merkkien kärkikaartiin kuuluivat Mercedes-Benz, BMW, Audi, Volvo ja Ford. Vaikka Kamuxin viime vuoden TOP 10 -listan kärkeä pitivät saksalaiset automerkit, muutkin suomalaisten arvostamat ja suosimat automerkit löytyivät listalta. Viime vuoden suosituimpien ensirekisteröityjen autojen listaan verrattuna vain hieman eri järjestyksessä.

‒ Suomalaisilla on tietyt luottoautomerkit vuodesta toiseen, joilla on kysyntää myös iän ja ajokilometrien karttuessa. Kärkipään sijoitukset voivat vaihdella hieman sen mukaan, millaisia malleja on tullut hiljattain markkinoille. Uutena suositulle automerkille on myös käytettynä kysyntää, ja moni odottaakin löytävänsä haluamansa auton vähän ajettuna, Mäkinen tiivistää.

Suositun Nettiauto.com-palvelun kautta myytiin viime vuonna yli 600 000 vaihtoautoa. Merkkien osalta ylivoimainen ykkönen oli Volkswagen, joiden osuus kaikista palvelun kautta myydyistä käytetyistä autoista oli 11 prosenttia. Myös kaksi myydyintä mallia olivat Volkswagenilta.

Alla listattuna Kamuxin ja Nettiauton myydyimmät merkit ja mallit viime vuoden osalta.

Kamuxin myydyimmät merkit

 1. Volkswagen
 2. Mercedes-Benz
 3. BMW
 4. Audi
 5. Volvo
 6. Ford
 7. Toyota
 8. Skoda
 9. Nissan
 10. Opel

Kamuxin myydyimmät mallit

 1. Mercedes-Benz C
 2. Mercedes-Benz E
 3. Audi A4
 4. Volkswagen Golf
 5. Volkswagen Passat
 6. Skoda Octavia
 7. Volvo V70
 8. Audi A6
 9. Volkswagen Transporter
 10. BMW 320

Nettiauton myydyimmät merkit

 1. Volkswagen
 2. Toyota
 3. Mercedes-Benz
 4. Volvo
 5. BMW
 6. Ford
 7. Audi
 8. Nissan
 9. Opel
 10. Skoda

Nettiauton myydyimmät mallit

 1. Volkswagen Golf
 2. Volkswagen Passat
 3. Skoda Octavia
 4. Mercedes-Benz C
 5. Audi A4
 6. Toyota Avensis
 7. Volvo V70
 8. Ford Focus
 9. Mercedes-Benz E
 10. Opel Astra

Lähteet: Kamux, Nettiauto

***

6:15

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja