Uusia käänteitä Yhdysvaltojen mellakoissa: Jo ainakin kaksi kuollut – tummaihoisen miehen kuolemasta syytetyn poliisin vaimo hakee avioeroa

7:33
Katso video: Minneapolisin mellakat laajenivat koko maahan – MTV Uutiset Live kertoo viimeisimmät käänteet

Yhdysvaltoja ravistelevissa mielenosoituksissa on kuollut jo ainakin kaksi ihmistä. Geroge Floydin kuolemasta syytetyn poliisin vaimo on ilmoittanut hakevansa avioeroa miehestään.

Tummaihoisen George Floydin kuolemasta poliisien pidätystilanteessa johtuvat mellakat jatkuivat ja levisivät ympäri Yhdysvaltoja lauantain vastaisena yönä ja lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Väkivaltaisuuksia oli ainakin 30 kaupungissa. Oaklandissa Kaliforniassa kahta liittovaltion rakennuksen turvamiestä ammuttiin. Toinen ammutuista kuoli vammoihinsa.

Myös Detroitissa 19-vuotias nuori mies kuoli, kun mielenosoituksen yhteydessä avattiin tuli, kertoi uutiskanava CNN.

Louisvillessa Kentuckyssa seitsemän ihmistä haavoittui ammuskelussa mielenosoituksessa ja Atlantassa mellakoijat polttivat poliisiautoja.

Taposta syytetyn poliisin vaimo sai tarpeekseen

Floydin kuolemasta syytetyn poliisin Derek Chauvinin vaimo hakee tapahtumien tiimoilta avioeroa.

ABC News kertoo, että naisen asianajajat ovat ilmoittaneet vaimon hakevan avioliiton purkua. Kellie-vaimo suree Floydin kuolemaa ja kertoo ottavansa osaa hänen läheistensä suruun.

Minneapolisilaista miestä vastaan on nostettu syytteet taposta ja kolmannen asteen murhasta. Kolme muuta pidätykseen osallistunuta poliisia on saanut potkut.

Floydin omaiset ovat ilmaisseet olevansa tyytymättömiä liian lieviin syytteisiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja