Uusi tutkimus paljastaa karun totuuden Hollywoodin palkoista: Miesnäyttelijät ansaitsevat elokuvista keskimäärin lähes miljoona euroa enemmän kuin naisnäyttelijät

1:40
Video: Elokuva-alan Oscar-palkinnot jaettiin helmikuussa.

Tutkimuksen mukaan Hollywoodin miesnäyttelijät ansaitsevat elokuvista keskimäärin 1,1 miljoonaa dollaria eli vajaa miljoona euroa enemmän kuin naisnäyttelijät. Asiasta uutisoi The Guardian.

Eri yliopistojen taloustietelijöistä koostuva ryhmä laski sukupuolten välisen palkkaeron yli 1 300 eri elokuvassa esiintyneen näyttelijän palkoista. Elokuvat ovat vuosilta 1980–2015.

– Kyseinen palkkaero on pysynyt melko samana. Se oli miltei sama vuonna 2015 kuin vuonna 1980. Merkkejä parannuksesta ei ole nähtävissä, Sofia Izquierdo Sanchez brittiläisestä Huddersfieldin yliopistosta toteaa.

Keskiarvoa varten tutkijat ottivat huomioon muun muassa elokuvien tuotot ja niiden voittamat palkinnot. Ilman muiden palkkaukseen vaikuttavien tekijöiden huomioon ottamista palkkaero kasvaa ja on jopa 2,2 miljoona dollaria eli hieman alle 2 miljoonaa euroa.

Izquierdo Sanchezin mukaan edes näyttelijöiden kokemuksella tai suosiolla ei ole vaikutusta palkkaeroon, sillä Hollywoodin ykkösnaisetkin saavat miehiä pienempää palkkaa.

Iällä sen sijaan on merkitystä, yhä kielteisemmin – palkkaero kasvaa jopa neljään miljoonan dollariin, vajaaseen neljään miljoonaan euroon, yli 50-vuotiaiden näyttelijöiden kohdalla.

Elokuvagenrejen väliltä löytyi jonkin verran poikkeavuuksia palkkaeron keskiarvossa. Toimintaelokuvien miestähdet ansaitsevat tutkimuksen mukaan 1,8 miljoonaa dollaria – noin 1,6 miljoonaa euroa – naistähtiä enemmän.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja