Mainos

Uusi Nexus 7 -tabletti on kuin salilta tullut: Laihtunut ja voimistunut

Taiwanilainen teknologiayhtiö Asus on tuonut markkinoille seuraajan suositulle Nexus 7 -Android-tabletille. Laitteen nimi on pysynyt ennallaan, mutta muuten kyseessä on perinpohjaisesti uudistettu tuote.

Ensinnäkin uusi Nexus 7 on laihtunut selvästi. Laitteen mitat ovat 114 x 200 x 8.65 millimetriä ja painoa on mallista riippuen 290-299 grammaa. Uutuus on selvästi edeltäjäänsä ohuempi ja se myös painaa tuntuvasti vähemmän. Näyttö on edelleen 7-tuumainen, mutta tarkkuus on kohonnut 1920x1200 pikselin teräväpiirtolukemiin.

Takakuoreen on ilmestynyt viiden megapikselin kamera, mitä edellisessä mallissa ei ollut. Salamavaloa ei tosin edelleenkään ole. Etukameran tarkkuus on 1,2 megapikseliä.

Myös tehoa on aiempaa enemmän. Suorittimena hyrrää Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.5GHz -neliydinprosessori ja RAM-muistin määrä on tuplaantunut 2Gt:n kokoiseksi. Uusi Nexus 7 tukee myös langatonta latausta.

Voidaankin hyvällä syyllä todeta, että uusi Nexus 7 on saanut edeltäjäänsä verrattuna melkoisen kuntokuurin.

Povariin mahtuva tabletti

Tehokuurista on ollut todellakin hyötyä: Uusi Nexus 7 tuntuu keveytensä ansiosta erittäin kompaktilta laitteelta käsissä.

Ohuesta olemuksesta huolimatta Nexus 7 on rakenteeltaan tukeva. Aiempaa mallia sirompi takakuori on kuvioimatonta mattapintaista muovia.

Seitsemän tuuman näyttöä kiertävä musta kehys on pitkiltä sivuiltaan melko kapea. Ylä- ja alareunoiltaan kehys on puolestaan jopa aiempaa mallia hieman leveämpi.

Uusien kehyksien ansiosta Nexus 7 on aiempaa kapeampi, mutta aavistuksen pidempi. Kokonaisuus on kuitenkin sopusuhtainen ja laitteesta saa napakan otteen, ilman että kämmenet osuvat tahattomasti kosketusnäytölle. Aiempaa kapeamman muotokielensä ansiosta laite sujahtaa jo tilavampiin povitaskuihinkin vaivattomasti.

Itse näyttö on hyvälaatuinen ja huipputarkka. Katselukulmat ovat laajat eikä taustavalon vuotoa ole havaittavissa.

Plussaa

Miinusta

Äänentoistosta plussaa

Myös äänentoisto on parantunut selvästi aiemmasta versiosta. Tabletin takaosan ylä- ja alareunoihin sijoitetut stereokaiuttimet tuottavat tablettikategoriaa ajatellen ponnekkaan äänen, jossa on mukana myös jopa hieman matalia taajuuksia.

Akkukeston luvataan olevan kymmenen tunnin luokkaa.

Pienenä miinuksena mainittakoon se, että laitteessa ei ole ylimääräistä muistikorttipaikkaa, jolla voisi kasvattaa laitteen kapasiteettia.

Nexus 7 käyttää Googlen Android 4.3 -käyttöjärjestelmää ilman ylimääräisiä valmistajan käyttöliittymiä. Laitteeseen on esiasennettuna vain muutamia Googlen sovelluksia kuten Chrome-selain, YouTube, Gmail ja Drive-verkkotallennus. Tarkoitus on, että käyttäjä lataa itse haluamansa sovellukset Play-sovelluskaupan kautta.

Ei mikään halpatabletti, mutta ominaisuuksiinsa nähden edullinen

Nexus 7 -tabletista on saatavilla kolme erihintaista versiota: 16 Gt:n kapasiteetilla varustettu WiFi-versio maksaa 269 euroa. Vastaavasti 32 Gt:n versio maksaa 299e. Kallein versio tarjoaa 32 Gt:n kapasiteetin ja WiFi-yhteyden lisäksi myös nopeat LTE-mobiiliyhteydet. Tämä versio maksaa jo 389 euroa, mutta se on samalla myös käyttökelpoisin vaihtoehto, mikäli haluaa matkoillaankin käyttää verkko-ominaisuuksia.

Kun ensimmäisen sukupolven Nexus 7 tuli markkinoille viime vuonna luonnehdimme sitä laitteeksi, joka tarjoaa suuria ominaisuuksia pikkurahalla. Uusi Nexus 7 tarjoaa entistäkin suuremmat ominaisuudet aiempaa kompaktimmassa paketissa.

Markkinoille on kuitenkin tullut viime aikoina parin sadan euron hintaluokkaan sijoittuvia, varsin päteviä Android-tabletteja. Nexus 7 -laitetta ei voikaan enää luonnehtia halpatabletiksi. Ominaisuuksiinsa nähden uuden Nexus 7:n hinta/laatusuhde on kuitenkin edelleen kohdallaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.