Mainos

Uusi laki vie yksityisiltä pysäköinninvalvojilta sakotusoikeuden

Eduskunnan käsiteltävänä on esitys uudesta laista yksityiselle pysäköinninvalvonnalle.

Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki pysäköinninvalvontaluvasta ja valvonta-avustajista. Jatkossa aluehallintovirasto myöntäisi pysäköinninvalvontaluvan laissa säädetyt edellytykset täyttävälle taholle.

Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa yksityisillä pysäköintifirmoilla ei enää olisi mahdollisuutta määrätä pysäköintivirhemaksuja. Sen sijaan valvonta-avustaja voisi jättää autoon lapun, jossa ilmoitetaan virhepysäköinnistä. Tämän jälkeen kunnallinen pysäköinninvalvoja tai poliisi voisi tulla kirjoittamaan pysäköintivirhemaksun harkintansa mukaan.

– Pysäköinninvalvontaluvan haltijan tehtävänä olisi tehdä kunnalle tai poliisille esityksiä seuraamuksen määräämiseksi havaituista pysäköintivirheistä. Viranomainen päättäisi esityksen ja muun sille esitetyn selvityksen perusteella pysäköintivirhemaksusta, kirjallisesta huomautuksesta tai toimenpiteistä luopumisesta, kertoo Kuluttajaviraston lakimies Mika Hakamäki MTV3 Uutiselle.

Oulun Kaupungin pysäköinninvalvoja Pekka Ahonen ei usko, että kunnat voisivat maksaa vihjepalkkioita yksityisille pysäköintiyrityksille. Se, kuinka moni yritys lähtee talkootöihin, jää nähtäväksi.

Uuden lain pitäisi tulla voimaan vuoden 2013 kesään mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.