Uunihaukea, keitettyä ohraa ja kananmuna-persiljakastiketta

uunihauki

Uunihauki

  • 1 hauki
  • karkeaa merisuolaa
  • 1 sitruuna
  • persiljan varsia
  • valkopippuria
  • 1-2 rkl voita sulatettuna
  • 1 rkl sinappia
  • 1dl korppujauhoja

Suomusta ja suolista hauki. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja kuivaa se talouspaperilla. Ripottele sen sisälle merisuolaa ja valkopippuria. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita ne sekä persiljanoksat hauen vatsaan. Leikkaa terävällä veitsellä kalan kylkiin matalat viillot. Sivele pinta sulatetulla voilla ja sinapilla. Ripottele lopuksi päälle korppujauhot. Paista haukea 170 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes selkäevä irtoaa lihasta eli kala on kypsää.

Keitetty ohra

  • 4 dl ohrasuurimoita
  • 1,5 l vettä
  • suolaa
  • 1 rkl voita

Liota ohrasuurimoita vedessä noin 30 minuuttia ja valuta ne siivilässä. Keitä ohra kypsäksi runsaassa vedessä (n. 30 min.). Valuta ja mausta voilla sekä suolalla.

Kananmuna-persiljakastike

  • 70 g voita
  • 70 g vehnäjauhoja
  • 5 dl kermaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot, kypsennä hetki hyvin sekoittaen. Lisää lämmin kermamaito päälle kokoajan vispaten. Jatka sekoittamista kunnes kastike on tasaista ja sakeaa. Anna hautua hetki ja lisää hienonnettu persilja ja karkeasti haarukalla hienonnettu kananmuna. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat