Uuden roolin Nashvillessa saanut Pekka Rinne kehuu seuran suomalaiskaksikkoa – "Sarjan parhaita maalivahteja"

Pekka Rinne kehuu vuolaasti Juuse Sarosta – ”Sarjan parhaita maalivahteja" 3:28
Pekka Rinne kehuu Nashville Predatorsin suomalaista maalivahtiduoa.

Nashville Predatorsin suomalainen seuralegenda Pekka Rinne antaa joukkueen ykkösmaalivahti Juuse Sarokselle liudan kehuja.

Oman uransa kauden 2020-21 päätteeksi lopettanut Rinne on ollut sivussa kaukalosta nyt noin puolitoista vuotta. Rinne ei kuitenkaan kaipaile enää tolppien väliin.

– Ei kyllä, kun katsoo kiekkojen pomppivan plekseihin ja molareita päähän. Ei polttele, mutta onhan tämä ollut iso muutos, kun puolitoista vuotta sitten lopetti pelaajauran. Kyllä sen huomaa, että lätkän parissa haluaa olla mukana, mutta ei jäälle enää ole ikävä, Rinne naurahtaa MTV Urheilulle.

Rinne palasi täksi kaudeksi Nashvillen NHL-organisaatioon, kun hänet nimitettiin seuran neuvonantajaksi. Rinteen työnkuva on vielä kauttaaltaan kysymysmerkkien peittämä, mutta suuntaviivat ovat selvät.

– Yritän enemmän olla tuossa maalivahtivalmentajan apuna ja linkkinä nuorten pelaajien ja seuran välillä. Varmasti omakin rooli elää vielä tuossa, Rinne sanoo.

Rinne oli uransa aikana pitkään Nashvillen ykkösmaalivahti ja kenties koko seuran suurin tähti. Konkarivahti luovutti ykköstorjujan viittansa Juuse Sarokselle, joka imi useamman kauden ajan oppia Rinteeltä.

Saros näytti viime kaudella pärjäävänsä mainiosti Rinteen suurissa saappaissa. Saros torjui viime kaudella 67 ottelussa hienolla 91,8 prosentin varmuudella. Rinne jakaa vuolaasti kehuja Saroksen suuntaan.

– Juuse on jo nyt sarjan parhaita maalivahteja. Hienoa nähdä uusi kausi. Viime kaudella jo näytti, että kuuluu ihan sarjan eliittiin. Juuse on hyvässä pisteessä nyt ja valmiina kauteen.

Ensi kaudella Saroksen kanssa torjuntavastuuta kantaa toinen suomalaisvahti Kevin Lankinen, joka saapui kantrikaupunkiin Chicagosta. Rinne antaa Nashvillen johtoportaalle kehut uudesta hankinnasta.

– Se oli hieno värväys joukkueelta ja Juuselle hyvä partneri. Viime kaudella Juuse pelasi tosi paljon pelejä ja varmasti seuran tavoite on se, että Kevin pystyy myös pelaamaan ja haastamaan Juusea. Hyvältä näyttää maalivahtikaksikko, Rinne summaa.

Lue myös:

    Uusimmat