Mainos

Pian esimakua uudesta Androidista – ensimmäisen esiversion ”tähtäin maaliskuun puolivälissä”

Googlen on odotettu julkaisevan ensimmäisen esiversion Android-käyttöjärjestelmänsä seuraavasta merkittävästä julkaisusta eli Android P:stä jo lähiaikoina.

Nyt tuttu vuotaja Evan Blass on kertonut Twitterissä Googlen tähtäävän Android P:n Developer Preview 1 -esiversion julkaisemiseen maaliskuun puolivälissä.

Google on viime vuosina julkaissut ensimmäiset esiversiot uusista Android-versioista jo ennen Google I/O -kehittäjäkonferenssiaan, joka tänä vuonna järjestetään 8.-10. toukokuuta. Google I/O:ssa uudesta käyttöjärjestelmäversiosta odotetaan kuitenkin vielä lisätietoa ensimmäisten esiversioiden jatkoksi.

Viime vuonna ensimmäinen Android O:n esiversio julkaistiin 21. maaliskuuta.

Android P:n sisältämistä uudistuksista on jo paljastunut jonkin verran tietoa. Esimerkiksi Bloombergin raportin mukaan Google aikoo uusia Androidin käyttöliittymää ja erityisenä tavoitteena on houkutella enemmän iPhone-käyttäjiä vaihtamaan Androidiin parantamalla ohjelmiston ulkoasua. Android on myös saamassa suoraan tuen lovella varustetuille näytöille.

Lisäksi Bloombergin mukaan tämän vuoden Android-päivityksessä Google tulee myös integroimaan Google Assistant -virtuaaliavustajan tiukemmin käyttöjärjestelmään, parantamaan akunkestoa sekä tukemaan lovinäyttöjen ohella paremmin myös useita ja taipuvia näyttöjä, joiden odotetaan myös yleistyvän laitteissa pian. Sovelluskehittäjät tulevat saamaan Android P:ssä mahdollisuuden integroida Googlen äänipohjaisen assistenttiteknologian sovelluksiinsa, minkä lisäksi se ollaan vahvemmin tuomassa myös kotinäkymään.

Sisäisesti Android P:n koodinimi on Googlella Bloombergin mukaan Pistachio Ice Cream, mutta lopullinen markkinointimeksi odotetaan tulevan jotain muuta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.