Mainos

Uskomattomalta kuulostava syy! Myös tästä syystä lento voidaan perua

Jos lentokoneen kahvinkeitin hajoaa, se ei tuota harmia ainoastaan kahvinhimoisille matkustajille, vaan se saattaa viivästyttää koko lentoliikenteen useiden tuntien ajaksi.

Tuhannet matkustajat ovat vuosien varrella joutuneet ikäviin tilanteisiin lentojen perumisen vuoksi. Vaikka yleisin syy lennon perumiseen onkin huono sää tai tekninen vika, aina syy ei ole yhtä yksiselitteinen. New York Times uutisen mukaan myös rikkinäinen kahvinkeitin on nimittäin erittäin hyvä syy perua lento.

Rikkoutunut kahvinkeitin johtaa täydelliseen tarkastukseen

Vaikka tämä saattaa kuulostaa monen korvaan naurettavalta, se ei ole vitsi. American Airlinesin operatiivisen johtajan Robert Isomin mukaan rikkinäinen kahvinkeitin voi aiheuttaa suuriakin ongelmia viivästyttäessään lentoliikennettä. Hänen mukaansa yhdellä rikkinäisellä koneella voi olla vaikutusta satojen, ellei tuhansien matkustajien lentoihin.

Rikkinäinen kahvinkeitin ei tunnu arjessa niin suurelta asialta, mutta lentokoneessa se on astetta suurempi ongelma. Kun taidokkaasti koneeseen suunniteltu kahvinkeitin ei toimi, henkilökunnan tulee tehdä täydellinen tarkastus varmistuakseen, ettei koneessa ole sähkövikaa tai tulipalovaaraa. Tämä käsittää lukuisia erilaisia kokeita ja testejä, joita varten voidaan joutua kutsumaan paikalle lisää ammattilaisia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka sähkövika on mahdollinen, yleisin syy kahvinkeittimien rikkoutumiseen löytyy puhdistamattomasta vesisäiliöistä, joka tukkii helposti koneen suodattimet. Jos kahvinkeitin vuotaa, viivytystä tulee vielä lisää. Työntekijöiden tulee nimittäin kuivata kastuneet pinnat ja kankaat huolellisesti ja korvata ne tarvittaessa uusilla.

On hyvin ymmärrettävää, että lentoyhtiöt korjaavat kahvinkeittimen lennon perumisenkin uhalla, sillä kahvimyynti on todella merkittävä lisätulo monille sitä tarjoileville yhtiöille.

Video: Kotonakaan kahvinkeitto ei aina suju odotetulla tavalla. Videon vinkillä putsaat pohjaan palaneen kahvin kätevästi.

0:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.