Uskomaton selviytymistarina: Raitiovaunu ruhjoi – jalka amputoitiin

45 minuuttia Special -sarjassa nähdään keskiviikkona 22.8. koskettava dokumentti nuoresta Mikaelasta, joka löytää itsestään ja perheestään valtavia voimavaroja hädän hetkellä. Vaikka raitiovaunuonnettomuuteen joutunut Mikaela on hengenvaarassa ja vakavasti loukkaantunut, hento voimistelijatyttö ei anna periksi.

11-vuotiaan Mikaelan äiti sai puhelun helmikuussa 2011, jollaisesta jokainen vanhempi näkee painajaisia. Perheen tytär oli jäänyt raitiovaunun alle Helsingin keskustassa ja loukkaantunut vakavasti. Mikaelan ja koko perheen elämä tuntui saaneen silmänräpäyksessä uuden, synkän suunnan.

Edessä oli suurta pelkoa lapsen selviytymisestä, monia isoja leikkauksia ja Mikaelan vasemman säären amputointi. Hento voimistelijatyttö osoitti kuitenkin hämmentävän sitkeytensä ja elämänhalunsa.

Toimittaja Ripsa Koskinen-Papunen on seurannut Mikaelan elämää onnettomuuden jälkeen. Hänen dokumenttinsa Ratikkaa vahvempi tyttö kertoo Mikaelan ja koko perheen selviytymistarinan.

- Minut pysäytti Mikaelan vanhempien yllättävä suhtautuminen onnettomuuden seurauksiin. He halusivat uskoa, että proteesista voi tulla Mikaelan persoonaan kuuluva oma juttu, jota hän ei yritä piilotella - pikemminkin päinvastoin. Kun vielä kuulin lääkäreiden ja proteesimestarin positiiviset arviot Mikaelan toipumisesta, ajattelin, että olisi hienoa seurata tapahtumia ja näyttää, miten epätoivoiselta vaikuttanut tilanne voikin muuttua taas hyväksi.

Mikaela ja hänen vanhempansa suostuivat dokumentin tekemiseen rohkaistakseen muita vaikeassa tilanteessa olevia.

- Olimme käymässä läpi elämämme rankinta tapahtumaa. Mietin, että tästä voisi olla apua jollekin. Selviytymistarina, jossa positiivinen elämänasenne voittaa pahatkin kokemukset, Mikaelan äiti Minna Railo toteaa.

Dokumentissa nähdään myös, miten eri alojen ammattilaiset, kuten palomiehet, lääkärit ja fysioterapeutit työskentelevät onnettomuuspotilaan hyväksi.

Katso Ripsa Koskinen-Papusen studiohaastattelu (Huomenta Suomi 22.8.2012)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja