Uskoisitko? Tällainen aamupala auttaa laihtumaan

Puurosta ja hedelmistä koostuva aamupala ei auta laihtumaan, vinkkaavat Missourin yliopiston tutkijat. Painoaan pudottavan kannattaisi sen sijaan ottaa mallia englantilaisesta aamiaisesta.

Englantilaistyyppinen aamiainen saattaa auttaa painonpudotuksessa, paljastaa tuore tutkimus. Tutkimuksen mukaan runsaasti proteiineja sisältävä aamupala pitää nälän poissa paremmin kuin hiilihydraatteja ja kuituja sisältävä aamiainen. Runsasproteiininen ateria aamulla myös estää ahmimista myöhemmin päivällä.

Asiantuntijoiden mukaan aamulla kannattaakin mässäillä makkaralla, munilla ja pekonilla vähärasvaisten murojen tai hedelmien sijaan. Näin nälkä pysyy poissa koko aamupäivän eikä ennen lounasta tule naposteltua muuta. Aamupäivän kalorimäärä saattaakin pysytellä pienempänä, kun ennen lounasta ei tule syötyä turhia välipaloja.

Maistuisiko neljän kananmunan omeletti?

Missourin yliopistossa tehdyssä kokeilussa 18–55-vuotiaat naiset huomasivat, että runsasproteiininen aamupala piti heidät kylläisenä pidempään kuin ateria, jossa oli vähemmän proteiinia, mutta yhtä paljon rasvaa ja kuituja.

Tutkija Kevin Makin johtama tiimi totesi, että noin 35 grammaa proteiinia aamupalalla – eli neljän munan munakas tai kaksi makkaraa ja ohut pekoniviipale – auttoi säätelemään ruokahalua hyvin.

Makin mukaan runsasproteiininen aamupala parantaa ruokahalun säätelyä merkittävästi ja saattaa estää naisia ylensyömästä myöhemmin päivällä.

Kokeilussa jokainen naisryhmä söi 300 kilokalorin aamiaisen, joissa oli yhtä paljon rasvoja ja kuitua, mutta eri määrä proteiineja. Runsasproteiinisen aamupalan syöneet tunsivat vähemmän nälkää aamupäivän aikana ja söivät vähemmän samaa ruokaa lounaalla kuin muut.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat