Uskoisitko, että tämä takka on tehty pahvilaatikosta? Suomussalmelainen Olesja askarteli itse upean sisustustakan: "Ei mennyt kuin kymmenen euroa"

Olesja teki itse upean koristetakan vain kymmenellä eurolla 0:15

Sisustustakan voi tehdä itselleen todella edullisesti pääasiassa kierrättämällä, todistaa Suomussalmella asuva Olesja Heikkinen. Hän askarteli itselleen upean takan vain kymmenellä eurolla.

– Olen niin onnellinen. Pitkään olen haaveillut takasta makuuhuoneessa, ja päätin tehdä itse, kirjoittaa Olesja Heikkinen jouluaiheiseen Facebook-ryhmään jakamassaan kuvassa.

Kuvassa näkyy upeannäköinen sisustustakka, jonka voisi todella uskoa liikkeestä ostetuksi. Todellisuudessa Olesja on itse rakentanut takan pahvilaatikosta, styroksista ja listan palasista.

– Olen aina tykännyt tehdä kaikenlaisia käsitöitä, ja usein katson netistä niihin uusia ideoita. Kerran huomasin, että joku oli tehnyt takan pahvilaatikosta, ja ihmettelin, miten hieno se oli, Olesja kertoo MTV Uutisille.

Olesja teki ensin vastaavanlaisen koristetakan joululahjaksi äidilleen, joka ilahtui lahjasta kovasti. Tänä vuonna hän teki itse takan myös omaan kotiinsa.

– Tänä vuonna teimme makuuhuoneeseen remontin, ja mietin, että olisi kiva, jos huoneessa olisi jotain viihtyisää – kuten takka! Sitten muistin, kun tein sellaisen äidille ja päätin tehdä itsellekin. Onneksi en ehtinyt heittää TV-laatikkoa pois ja remontin jälkeen jäi listojen jämät, Olesja kertoo.

46170976_200553820864781_20066018487435264_n
Olesjan äidilleen tekemä takka sai koristuksensa ulkomailta löytyneistä koristeellisista styroksipaneelista. Sisällä koristavat Led-kynttilät.

Säästöä satoja euroja!

Koristetakan askarteluun kului Olesjan mukaan vain pari iltaa, maalin piti antaa aina kuivua välissä.

– Ja askarteluun ei mennyt kuin kymmenen euroa – maalin hinta. Jos ostaa sisustustakan kaupasta, se on muutama satanen, hän jatkaa.

Olesja kertoo, että hän on saanut takasta vain hyvää palautetta. Ihmiset ovat ihastelleet, kuinka helposti kotiin voi tehdä jotakin noin kivannäköistä. Myös Facebook-julkaisu on täyttynyt sadoista tykkäyksistä ja kymmenistä kommenteista.

– Parasta minusta tässä on se, että voi kierrättää ja hyödyntää uudelleen käytettyä materiaalia, ja takasta voi tehdä sen näköisen, mistä itse tykkää, Olesja sanoo.

Ohjeet Olesjan tee–se–itse-takkaan:

Tarvitset: Pahvilaatikon, pahvia, styroksia, listoja ja/tai paneeleja, puulevyn, liimaa, akryylimaalia, tavallista maalia.

Ohje: Leikkaa pahvilaatikon sivuun tulisijan aukko. Leikkaa styroksista sopivia palasia, jotka liimataan pahvilaatikon sisäosiin. Styroksia tarvitaan, jotta takasta ei tule liian kevyt ja sen päälle voi esimerkiksi asettaa koristeita.

Kun styroksi on paikallaan, vuoraa takan sisäosa pahvilla ja liimaa se paikalleen. Leikkaa listat tai paneelit sopivan kokoisiksi ja liimaa ne pahvilaatikon reunoille.

Liimaa pahvilaatikon päälle ja alle jokin levy, esimerkiksi kattopaneeli tai puulevy. Alla oleva levy pitää takan tasapainossa, ja päällä oleva mahdollistaa koristeiden pysymisen sen päällä.

Tasoita välit akryylimassalla. Anna kuivua. Maalaa sen jälkeen haluamallasi värisellä maalilla koko komeus ja anna kuivua.

Lisää sisälle esimerkiksi polttopuita ja valosarja tai Led-kynttilöitä. Valmista tuli!

Lue myös:

    Uusimmat