Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Usko tai älä: Tämä keittiön perusmauste polttaa rasvaa!

Shutterstock
Julkaistu 24.01.2013 19:07

Tutkijoiden mukaan jokaisen suomalaisenkin keittiöstä löytyvä mauste voi olla salainen ase lihomista vastaan.

Tutkimuksen mukaan tavallisella mustapippurilla on kyky estää uusien rasvasolujen muodostumista. Tutkimus julkaistiin arvostetussa amerikkalaisessa tieteen alan Journal of Agricultural and Food Chemistry -lehdessä.

Laboratoriotutkimuksissa selvisi, että mustapippurin pistävän maun aiheuttava piperiini pystyy häiritsemään rasvasolujen muodostumista. Tämän lisäksi piperiini myös vähensi jo olemassa olevaa solujen rasvavarastoa.

Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu mustapippurin vähentävän triglyseridi-rasvojen kertymistä maksaan sekä laskevan myös veren glukoosipitoisuutta. Tutkijoiden mukaan tarvitaan kuitenkin vielä lisätutkimuksia, jotta mustapippurin rasvanpoltto-ominaisuudet pystytään sataprosenttisesti vahvistamaan.

Suojaa myös syövältä?

Michiganin yliopiston tutkijat löysivät jo vuonna 2009 mustapippurista sekä kurkumasta yhdisteitä, jotka näyttivät ehkäisevän syöpäsolujen muodostumista. Kurkuman sisältämä kurkumiinin sekä mustapippurin piperiinin huomattiin ehkäisevän rintasyöpäsolujen syntyä. Tutkimuksissa havaittiin myös, että piperiini vahvistaa kurkumiinin vaikutusta, joten näitä aineksia kannattaa siis nautiskella yhdessä. Kurkumiinia käytetään muun muassa currymausteseoksessa.

Lähde: Men's Health

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Sitrushedelmistä löytyi piristävä terveyshyöty – appelsiini päivässä riittääTiesitkö? Perinteisestä suomalaisesta joulupöydästä löytyy myös terveyspommejaKasvisruoka lisää piereskelyä – tästä syystä se on hyvä merkkiTutkijat havaitsivat hälyttävän yhteyden tiettyjen ruokien ja syövän leviämisen välilläLisää kanelia ruokaasi – hurjat terveysvaikutuksetKolme aliarvostettua raaka-ainetta: Hyödynnä ruokakauppojen edulliset vitamiinipommit!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • 06:38
    Sydänterveys

    Syötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä

  • Eilen18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!