Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Usko tai älä: Tämä keittiön perusmauste polttaa rasvaa!

Shutterstock
Julkaistu 24.01.2013 19:07

Tutkijoiden mukaan jokaisen suomalaisenkin keittiöstä löytyvä mauste voi olla salainen ase lihomista vastaan.

Tutkimuksen mukaan tavallisella mustapippurilla on kyky estää uusien rasvasolujen muodostumista. Tutkimus julkaistiin arvostetussa amerikkalaisessa tieteen alan Journal of Agricultural and Food Chemistry -lehdessä.

Laboratoriotutkimuksissa selvisi, että mustapippurin pistävän maun aiheuttava piperiini pystyy häiritsemään rasvasolujen muodostumista. Tämän lisäksi piperiini myös vähensi jo olemassa olevaa solujen rasvavarastoa.

Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu mustapippurin vähentävän triglyseridi-rasvojen kertymistä maksaan sekä laskevan myös veren glukoosipitoisuutta. Tutkijoiden mukaan tarvitaan kuitenkin vielä lisätutkimuksia, jotta mustapippurin rasvanpoltto-ominaisuudet pystytään sataprosenttisesti vahvistamaan.

Suojaa myös syövältä?

Michiganin yliopiston tutkijat löysivät jo vuonna 2009 mustapippurista sekä kurkumasta yhdisteitä, jotka näyttivät ehkäisevän syöpäsolujen muodostumista. Kurkuman sisältämä kurkumiinin sekä mustapippurin piperiinin huomattiin ehkäisevän rintasyöpäsolujen syntyä. Tutkimuksissa havaittiin myös, että piperiini vahvistaa kurkumiinin vaikutusta, joten näitä aineksia kannattaa siis nautiskella yhdessä. Kurkumiinia käytetään muun muassa currymausteseoksessa.

Lähde: Men's Health

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Sitrushedelmistä löytyi piristävä terveyshyöty – appelsiini päivässä riittääTiesitkö? Perinteisestä suomalaisesta joulupöydästä löytyy myös terveyspommejaKasvisruoka lisää piereskelyä – tästä syystä se on hyvä merkkiTutkijat havaitsivat hälyttävän yhteyden tiettyjen ruokien ja syövän leviämisen välilläLisää kanelia ruokaasi – hurjat terveysvaikutuksetKolme aliarvostettua raaka-ainetta: Hyödynnä ruokakauppojen edulliset vitamiinipommit!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista