Usko tai älä: Tämä keittiön perusmauste polttaa rasvaa!

Tutkijoiden mukaan jokaisen suomalaisenkin keittiöstä löytyvä mauste voi olla salainen ase lihomista vastaan.

Tutkimuksen mukaan tavallisella mustapippurilla on kyky estää uusien rasvasolujen muodostumista. Tutkimus julkaistiin arvostetussa amerikkalaisessa tieteen alan Journal of Agricultural and Food Chemistry -lehdessä.

Laboratoriotutkimuksissa selvisi, että mustapippurin pistävän maun aiheuttava piperiini pystyy häiritsemään rasvasolujen muodostumista. Tämän lisäksi piperiini myös vähensi jo olemassa olevaa solujen rasvavarastoa.

Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu mustapippurin vähentävän triglyseridi-rasvojen kertymistä maksaan sekä laskevan myös veren glukoosipitoisuutta. Tutkijoiden mukaan tarvitaan kuitenkin vielä lisätutkimuksia, jotta mustapippurin rasvanpoltto-ominaisuudet pystytään sataprosenttisesti vahvistamaan.

Suojaa myös syövältä?

Michiganin yliopiston tutkijat löysivät jo vuonna 2009 mustapippurista sekä kurkumasta yhdisteitä, jotka näyttivät ehkäisevän syöpäsolujen muodostumista. Kurkuman sisältämä kurkumiinin sekä mustapippurin piperiinin huomattiin ehkäisevän rintasyöpäsolujen syntyä. Tutkimuksissa havaittiin myös, että piperiini vahvistaa kurkumiinin vaikutusta, joten näitä aineksia kannattaa siis nautiskella yhdessä. Kurkumiinia käytetään muun muassa currymausteseoksessa.

Lähde: Men's Health

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat