Usko ihmiskuntaan palautuu hiljalleen – iPhone kasettisoittimessa olikin vitsi

Vaikka ihmisten älyttömyydellä ei välillä olekaan rajoja, niin kaikki ei kuitenkaan ole aina sitä, miltä ensin vaikuttaa.

Kerroimme perjantaina yhdysvaltalaisteinistä, joka oli luullut vanhan autonsa kasettisoitinta iPhone-telakaksi. Tarinan mukaan teinipoika vei auton korjaamolle ja valitti korjaajalle, ettei hänen autonsa iPhone-telakka toimi ja kaiken lisäksi se naarmuttaa hänen puhelintaan.

Autokorjaamon jakama kuva levisi nopeasti verkossa, ja tuntemattomaksi jäänyt teinipoika sai valtavasti haukkuja osakseen. Aiheesta kirjoitettiin laajasti useissa merkittävissä julkaisuissa. Osa kommentoijista osasi epäillä tarinan todenmukaisuutta, mutta yleinen mielipide sosiaalisessa mediassa oli, ettei nykypäivän nuorista ole mihinkään.

Hyvistä nauruista somehitiksi

Nyt BuzzFeed-sivusto on kuitenkin saanut selville asian todellisen laidan. Autokorjaamon jakama kuva ei suinkaan ollut heidän itsensä ottama, vaan se oli kaivettu Reddit-verkkosivustolta.

Kuvan Redditiin ladannut yhdysvaltalaismies Trevor Thomas kertoo, miten asia todellisuudessa meni.

– Ystäväni Kyle omistaa vähän vanhemman katumaasturin. Kerran hän laittoi iPhonensa kasettisoittimeen ja kysyi, että siihenkö se oli tarkoitettu. Saimme hyvät naurut ja jaoimme kuvan Instagramiin, jossa se ei kuitenkaan saanut juuri tykkäyksiä.

Jos Facebook-upotus ei näy, katso se tästä linkistä.

Thomas kertoo jakaneensa kuvan seuraavaksi Imgur-kuvapalveluun ja hieman muuttaneensa tarinaa kuvan takana.

– Vaihdoin kuvatekstin koskemaan veljeäni säästääkseni kaverini nöyryytykseltä.

Autokorjaamo ei kommentoinut asiaa BuzzFeedille, mutta Thomas kertoo korjaamon myöntäneen käyttäneensä kuvaa pitääkseen vähän hauskaa.

– On turhauttavaa, että kuva varastettiin ja sitä jaettiin niin paljon. Toisaalta on ollut mielenkiintoista seurata, miten kuva on levinnyt Facebookissa. Kuvateksti on aina mukaillut alkuperäistä, mikä on kiehtovaa, Thomas sanoo.

Thomasin mukaan hänen ystävänsä, joka esitti kysymyksen kasettisoittimen tarkoituksesta, pitää tapahtumaketjua hauskana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja