Useimmat saavat veroehdotuksen

Veroilmoituslomakkeet lähetetään verovelvollisille vuoden loppuun mennessä. Veroilmoituksen tekee vielä 1,2 miljoonaa suomalaista eli selvä vähemmistö.

Lähes kolme miljoonaa suomalaista kuuluu jo veroehdotuksen piiriin. Tänä vuonna uusia veronmaksajia otetaan veroehdotusmenettelyn piiriin liki 700 000, minkä jälkeen jo useampi kuin kaksi kolmesta tulonsaajasta välttyy veroilmoituksen teolta. Jos veroehdotusmenettelyssä ollut veronmaksaja ryhtyy elinkeinonharjoittajaksi, hänelle ei tule asiasta erillistä ilmoitusta vaan hänelle lähetetään veroilmoituslomakkeet.

Verottaja postittaa uusille veroehdotuksen saajille asiaa koskevan henkilökohtaisen kirjeen marras-joulukuun vaihteessa, vanhoille veroehdotukseen kuulujille asiasta sen sijaan ei enää tiedoteta. Verottaja muistuttaa, että myös veroehdotuksen saajien on syytä säilyttää verotusta varten tarvittavat tositteet.
(MTV3-STT)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja