Kapasten perheen hämmästyttävä MM-tilasto voisi näyttää vieläkin hurjemmalta – Leijonat-komennus romuttui viime hetkellä: "Minkäs sille mahtoi"

1:40
Kapasten kiekkoperheessä on vaatimustaso korkealla. Konsta Kapanen paljastaa, että Sami-isän kanssa saaatta joskus kilpailuvietti ottaa vallan.

Kapasen suvun kiekkoilijoita on pelannut MM-kisoissa kuusi kappaletta, ja oli todella lähellä, että Kimmo Kapanen olisi kirjoittanut tarinaan yhden sivun lisää.

Kapasten kiekkosuku on vailla vertaansa jopa maailmanlaajuisesti, sillä heitä on pelannut Suomen eri maajoukkueissa peräti seitsemän kappaletta. MM-kisoissa Kapasia on nähty käynnissä olevien nuorten MM-kisojen myötä kuusi kappaletta, kun suvun tuorein maajoukkuemies Konsta Kapanen pääsi joukkueeseen. Konsta on pitkän NHL-uran tehneen Sami Kapasen poika.

Nuorten Leijonien joukkueesta löytyy myös Konstan serkku Oliver Kapanen, joka on taas Samin veljen Kimmon poika. Maalivahtina pitkän uran Ruotsin ja Suomen pääsarjoissa pelannut Kimmo Kapanen pelasi aikanaan 13 maaottelua.

MM-kisoissa pelaaminenkin oli todella lähellä, mutta ennen vuoden 1993-1994 nuorten MM-kisoja Kapanen loukkaantui ikävästi juuri ennen kisoja.

– Polvi meni kaksi viikkoa ennen kisoja, ja se tähystettiin, eikä se kerennyt kuntoutua niihin karkeloihin. Se oli harmillinen vamma, mutta minkäs sille mahtoi, Kimmo Kapanen kertoo puhelimitse Ruotsista.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kapanen toimii tällä hetkellä Ruotsin pääsarjaseura Timrån urheilutoimenjohtajana. Urallaan Kapanen pelasi Timråssa lähes neljä kautta. Kausi 2002-2003 sujui sen verran mallikkaasti, että Kapanen pelasi usean maajoukkueottelun.

Kapanen koputteli jo MM-kisajoukkueen portteja, mutta NHL:stä vapautui huippuveskareita, jotka tulivat mielellään edustamaan Suomea kotikisoihin. Jani Hurme saapui Floridasta, Pasi Nurminen Atlantasta ja NHL:ään kisojen jälkeen matkannut nuori Jokerit-maalivahti Kari Lehtonen hoiti kolmannen molarin tonttia. 

– Eipä sitäkään hirveästi tullut harmiteltua. Lähellä oltiin, mutta ei tarpeeksi lähellä, Kapanen kuittaa tilanteen.

Lisää Kapasia maajoukkueeseen?

Kimmo Kapanen on seurannut poikansa otteita KalPassa ja Nuorissa Leijonissa ylpeydellä. 

– Hän on hyvällä tiellä. KalPassa saanut hyvän luoton ja sitä kautta itseluottamus on ollut hyvällä tasolla. Totta kai toivon, että kisat jatkuvat positiivisissa merkeissä, Kapanen sanoo.

Oliver Kapanen on Nuoren leijonajoukkueen kapteeni. Tähän mennessä Kapanen on iskenyt MM-turnauksen kolmessa ottelussa tehot 1+6. 

– Kyllä hän on sellaisessa kokonaisvaltaisessa pelaamisessa hyvä ja vahva. Pystyy pelaamaan puolustuspäähän ja ennen kaikkea puolustuspäässä osaa lukea tilanteet ja sijoittua hyvin. Yhtä lailla hyökkäyspäässä, Kapanen kehuu jälkikasvuaan.

– Oliver ei ole välttämättä se näkyvin pelaaja. Hän hoitaa oman roolinsa erittäin mallikkaasti, eikä hänen pelistään jää oman pään suorittaminen kiinni.

Kapasia on pelannut maajoukkueessa seitsemän kappaletta, mutta lukema saattaa vielä kasvaa jopa ihan lähivuosina. Kimmo Kapasella on Oliverin jälkeenkin kolme pikkumiestä, jotka pelaavat innokkaasti mailapelejä.

– Into pinkeänä ovat aamusta alkaen. Koitetaan keksiä kaikkea muuta siihen sivuun, mutta kovin aktiivisia ovat mailojen kanssa. Mennään kuitenkin rauhassa heidän kanssaan, Kapanen naureskelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja