USA ampunut alas henkilöauton kokoisen tuntemattoman kohteen Alaskan yllä – aiheutti vaaraa lentoliikenteelle

3:02
Katso video: Näin Pentagon kertoi erikoisesta operaatiosta Alaskan yllä.

Yhdysvaltalainen hävittäjä on ampunut alas pienen henkilöauton kokoisen tuntemattoman kohteen Alaskan osavaltion yllä, Valkoinen talo kertoo. Vielä ei ole tiedossa, mikä kohde oli ja mistä se oli lähtöisin.

Kohde oli kuitenkin huomattavasti pienempi kuin epäilty kiinalainen vakoilupallo, joka liiteli Yhdysvaltojen yllä viime viikolla. Lisäksi ennen alas ampumista varmistettiin, että kohde on miehittämätön.

–  Se oli suurin piirtein pienen auton kokoinen ja lensi noin 40 000 jalan (runsaan 12 kilometrin) korkeudessa, Pentagonin tiedottaja John Kirby kertoi.

Kohde ammuttiin alas varotoimena, koska se lensi samalla korkeudella kuin lentokoneet ja oli siten vaaraksi lentoliikenteelle. Alas ampumiseen ryhdyttiin presidentti Joe Bidenin käskystä, ja kohde putosi mereen Alaskan edustalle. Viranomaisten mukaan kohteen palaset on todennäköisesti mahdollista nostaa merestä.

Osa ilmatilasta suljettiin

Osa Pohjois-Alaskan ilmatilasta suljettiin tapauksen takia. Ensihälytys kohteesta Alaskan yllä saatiin torstaiyönä paikallista aikaa.

Toistaiseksi ei tiedetä mistä tuntematon kohde on lähtöisin ja kuka sen omistaa, Kirby sanoi tiedotustilaisuudessa.

Amerikkalaislentäjän arvion mukaan kohteessa ei ollut ihmistä. Kirby varoi luokittelemasta kohdetta ilmapalloksi.

Epäilty kiinalainen vakoilupallo lensi viime viikolla useita päiviä Yhdysvaltain taivaalla. Se ammuttiin alas mereen Yhdysvaltain itärannikolla viime lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja