Uroshirvet sotkeutuivat sarvistaan – pellolla odotti surullinen näky: "Mitään ei ollut tehtävissä"

Kahden uroshirven valtataistelu päättyi ikävällä tavalla Tohmajärvellä.

Kaksi suurikokoista uroshirveä löydettiin kuolleena pellolta Tohmajärven Murtoin kylässä marraskuun alkupuolella. Hirvet olivat sarvista kiinni toisissaan.

Uutinen harvinaisesta ja ikävästä kohtalosta levisi nopeasti paikallisten metsästäjien keskuudessa.

– Kaveri oli aamulla nähnyt pellolla mustan läjän ja katsonut sitä sitten tarkemmin kiikareilla. Silloin hän huomasi, että pellolla makaa kaksi hirveä kiinni sarvistaan. Hän kertoi asiasta hirvimiesten Whatsapp-ryhmässä ja teki ilmoituksen tapauksesta poliisille, itsekin pellolla tilannetta katsomassa käynyt Pentti Varonen kuvaa MTV Uutisille.

Hirvet löydettiin kuolleena 8. marraskuuta aamulla. Varosen mukaan hirviurosten sarvet olivat todennäköisesti sotkeutuneet valtataistelun seurauksena.

– Alueen riistanvalvoja kävi katsomassa niitä, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Tapahtumat ovat edenneet yön aikana, toinen hirvistä oli aamulla vielä lämmin, toinen oli kuollut aikaisemmin, koska sen ruumis oli jo kylmä.

Varosen mukaan uroshirvet raahattiin pois pellolta vielä samana iltana. Sarvien irrottaminen toisistaan ei kuitenkaan onnistunut käsin, vaan hirvien päät piti katkaista kaulasta poikki.

Eläimen lihasta ei ollu enää hyötyä ihmiselle.

– Siitä ei ihmisravinnoksi ollut. Eläimet olivat turvonneet yön aikana. Koirille saatiin vähän ja loput menivät monttuun.

Juttu jatkuu linkin ja videon jälkeen

0:34

Harvinainen tapaus

Varosen mukaan eläinten kohtalo on harmittanut paikallisia metsästäjiä.

– Harmillista ja surullista. Ne olivat vanhoja tuttavahirviä meille, olemme ne aiemminkin nähneet. Siinä on eläin kitunut taistellessa.

Varosen mukaan uroshirvien kohdalle osunut kohtalo on todella poikkeuksellinen. Vastaavaa Varonen ei ole itse koskaan aiemmin todistanut.

– Yhden kerran olen tainnut metsästysalan lehdestä lukea, että hirvet olisivat jääneet sarvista kiinni toisiinsa.

Asiasta uutisoivat aiemmin Koti-Karjala ja Maaseudun Tulevaisuus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja