Upea magnolia menestyy myös Suomessa – istutusaika on jo käsillä!

Viherpiha-lehden mukaan magnoliat menestyvät Suomessa hyvin, kunhan ne suojataan kylmältä ja toisaalta vältetään myös liian paahtavia paikkoja. Myös maaperällä on suuri merkitys.

Upeakukkainen magnolia on todellinen puiden kuningatar, jonka pitkään ajateltiin olevan Suomen oloihin mahdoton kasvatettava.

Näin ei kuitenkaan ole, mikäli puusta huolehditaan riittävän hyvin. Hortonomi Juha Uljulan tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa kasvaa yli 580 magnoliaa.

Keväällä istutettava magnolia saattaa menestyä Etelä-Suomen lisäksi myös Keski-Suomessa. Kestävimmät lajikkeet ovat japaninmagnolia, tarhamagnolia ja erityisen hyvältä tuoksuva Wada's Memory -lajike.

Suurimmat virheet, joita kasvattaja voi tehdä, on asettaa puu joko liian kovaan paahteeseen tai toisaalta liian kylmään paikkaan. Valitse lämmin, mutta visusti tuulelta suojattu puolivarjoinen kasvupaikka, kuten talon seinusta.

Maan tulee olla runsasmultainen ja ravinteikas ja pitää hyvin kosteutta, mutta olla ilmavaa. Älä istuta magnoliaa nurmikolle tai savimaahan. Tarvittaessa voit parantaa maaperää esimerkiksi vaahteranlehtikarikkeella.

Kastele alkuvuosina silloin, kun on kuivaa, mutta pieni pintakuivuus tekee puulle hyvää. Etenkin ensimmäisenä kesänä kannattaa kastelun kanssa olla tarkka, sillä se on suojatillesi vaikeinta aikaa.

Lähde: Viherpiha

(MTV3)

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja