Unohdetusta penkinkuluttajasta Mestarien liigan ratkaisijaksi: Jokainen laukaus upposi – Liverpool-kaksikon tilastot tyrmäävät

Liverpoolin seurahistorian kuudennen Mestarien liigan pokaalin voittanut joukkue on täynnä laatua. Kahden loppuottelun avainpelaajan tilastot ovat erityisen hämmentävät.

Southamptonista Liverpooliin vuoden 2018 alussa siirtynyt toppari Virgil van Dijk nousi päättyneellä kaudella monien mielestä maailman parhaaksi pelipaikallaan.

Hollantilaisen esitykset olivat poikkeuksellisen tasaisia läpi kauden niin Valioliigassa kuin Mestarien liigassa. Yksi tilasto mairittelee puolustajaa muita enemmän.

Yksikään vastustajan pelaaja ei ole ohittanut yhdellä yhtä vastaan -tilanteessa Van Dijkiä viimeisen 64 ottelun aikana kaikki kilpailut huomioiden.

Van Dijkin väkivahvasta pääpelaamisesta, sijoittumisesta, rauhallisesta pelinlukemisesta, juoksuvoimasta ja oikein ajoitetuista katkoista saatiin lauantaina jälleen lukuisia esimerkkejä.

Puolustajan tähtihetki oli nopean Tottenham-hyökkääjän Heung-Min Sonin kiinniajaminen ja mestarillinen katko viime hetkellä. 

Välierissä ja loppuottelussa Liverpoolin maineikas hyökkäyskolmikko sai vaihtopenkiltä yllättävää tulitukea, kun belgialainen Divock Origi iski Barcelonaa vastaan välierien toisessa osaottelussa kaksi maalia ja loppuottelussa punaisten toisen osuman.

Origi pelasi tämän kauden Mestarien liigassa vain 217 minuuttia. Vastuu lisääntyi kauden loppua kohti avauskokoonpanon hyökkäyskolmikon kärsiessä vammoja.

Origi pelasi kilpailussa yhteenä 217 minuuttia, laukoi kolme kertaa ja iski kolme maalia. Jürgen Klopp ei voi vaihtopelaajalta juuri enempää toivoa.

Roberto Firminon tilalle ottelun 58. minuutilla tullut Origi oli pääosin pelin ulkopuolella, mutta katkaisi Tottenhamin kirin 87. minuutilla tarkalla laukauksella tolpan juureen.


Lue myös:

    Uusimmat