Unettoman viimeiset niksit: Mikä avuksi, kun kaikkea on kokeiltu?

Olet pimentänyt huoneen, jätät television katselun ja tietokoneen näppäilyn hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa etkä nauti alkoholia tai kofeiinia sisältäviä juomia iltaisin, mutta silti et saa unta? Tämä juttu on sinulle.

Uniongelmat ovat monimutkainen vyyhti ja ne voivat kieliä myös muista ongelmista. Jos olet jo kokeillut kaikkea mahdollista, mutta nukkuminen on edelleen hankalaa, voit olla varma, että ongelman takana on jokin toinen syy.

On tärkeää, että menet lääkärin juttusille, jotta voitte yhdessä pohtia tilannettasi.

Kipu valvottaa

Krooninen kipu on yleinen ongelma ja vaikuttaa myös uneen. Pidä huoli siitä, että tiedät ovatko univaivasi syy vai seuraus ja hoida oikeaa asiaa.

Myös erilaiset jännitystilat, kuten jännittynyt leuka, voivat hankaloittaa unen saantia.

Stressi muuttaa elämän

Stressi voi aiheuttaa hyvin monenlaisia ongelmia, joista univaivat ovat yleisimpiä. Jos epäilet kärsiväsi liiallisesta ylikuormittumisesta,

Syötkö väärin?

Tuhteja aterioita on hyvä välttää ennen nukkumaan menoa, mutta nälkäisenäkin on vaikea nukahtaa. Suosi kevyesti täyttäviä aterioita, joissa on mielellään hieman hyvälaatuisia hiilihydraatteja.

Huono sänky

Myös huono uniergonomia voi vaikeuttaa unen saantia, minkä lisäksi se vaikuttaa muun muassa niska-hartiaseudun jäykkyyteen. Tee itsellesi palvelus ja katso, että patjasi ja tyynysi on sinulle sopivat.

Ympäristö pitää sinut hereillä

Tiesitkö, että esimerkiksi yöpöydällä vilkkuva kännykkä voi pitää herättää sinut öisin ja kaupungin melu vaikuttaa unen laatuun? Kiinnitä huomiota myös nukkumisympäristöösi, jotta se olisi mahdollisimman rauhallinen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja