Mainos

Ulvilan surman esitutkintamateriaali tänään julki

Joulukuussa 2006 sattuneeseen Ulvilan murhamysteeriin saadaan tänään lisävalaistusta, kun Porin käräjäoikeus pitää valmisteluistunnon murhaoikeudenkäynnissä. Samalla poliisin esitutkintamateriaali tulee julki.

Kehittämispäällikkö sosiaalipsykologi Jukka S. Lahti, 51, surmattiin raa'asti kotonaan 1. joulukuuta 2006. Surma-aikaan talossa olivat Lahden vaimo sekä pariskunnan kaksi-, neli, seitsen- ja yhdeksänvuotiaat lapset. Poliisi epäilee murhasta Lahden leskeä.

Vaimo soitti 112:een hätäpuhelun, jossa hän sanoi:

– Tulkaa pian! Täällä on joku tappaja.

Hätäpuhelutallenne on poliisin tärkeä todiste leskeä vastaan. Keskusrikospoliisin ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n analyysien mukaan puheluhetkellä paikalla ei ole ollut ulkopuolista hyökkääjää, jollaisen uhrin vaimo sanoi hyökänneen taloon.

Leski puhui naamiomiehestä

Lesken kertomuksen mukaan taloon tunkeutui naamioitunut, 180-senttinen mies, joka oli 30–45-vuotias. Hän sanoi pariskunnan heränneen, kun hyökkääjä rikkoi omakotitalon ulkoterassin ikkunan.

Poliisi uskoi aluksi tarinaan ulkopuolisesta hyökkääjästä, joka surmasi miehen useilla veitseniskuilla. Lesken kertomusta tuki se, että naisella itsellään oli vakava, teräaseen aiheuttama vamma vartalossaan.

Jukka S. Lahtea oli myös uhkailtu, sillä hänen yrityksessään oli irtisanottu väkeä. Poliisi arveli, että teon motiivi olisi kosto. Myös palkkamurhaa epäiltiin.

Kiista tunnustuksesta

Poliisi otti rikoksen tutkinnan yhteydessä dna-näytteen sadoilta miehiltä. Heinäkuussa 2007 Porin poliisi vangitutti porilaisen näyttelijän murhasta epäiltynä. Muutaman päivän vankeuden jälkeen mies vapautettiin, koska hän oli täysin syytön tekoon.

Leski oli tunnistanut näyttelijän hyökkääjäksi, minkä vuoksi hän saa syytteen myös väärästä ilmiannosta.

Poliisi alkoi yllättäen viime vuonna epäillä leskeä murhasta, ja käräjäoikeus vangitsi hänet teosta epäiltynä 28. syyskuuta. Poliisin mukaan nainen tunnusti teon kaksi päivää myöhemmin kuulustelussa, jossa hänen asianajajansa ei ollut paikalla. Naisen puolustuksen mukaan hän ei ole tunnustanut tekoa.

MTV:n uutiset seuraa oikeudenkäyntiä Porissa.

Lue myös:

(5.2.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.