Ultra Bra ei malta ehkä sittenkään lopettaa

Ultra Bra harkitsee vielä keikkailun jatkamista 2:09

Kesän kolme comeback-keikkaa Ruisrockissa, Provinssirockissa ja Ilosaaressa saivat Ultra Bra pohtimaan vielä vakavasti keikkailun jatkamista.

MTV Uutisten haastattelussa pari tuntia ennen Ilosaaren päättänyttä kolmatta keikkaa Kerkko Koskinen ja Terhi Kokkonen olivat erittäin arvoituksellisia.

– Katoitko meidän Facebook-sivua? Bussissa katsottiin ja siellä oli monta tuhatta kommenttia, Koskinen kyseli kesken haastattelun Kokkoselta.

Molemmilta tuli kuitenkin selkeä viesti faneille jatkoaikeista.

– Kysytty on erittäin paljon. Tottakai me asiaa vakavasti harkitaan ja koitetaan järjestää että ei siinä mitään, pianisti ja säveltäjä Kerkko Koskinen muotoili.

– Se ei ole paine vaan se on suuri ilo. Nää ovat olleet tosi kivoja keikkoja, että kyllä se silleen on, että en minä itsekään panisi pahakseni vaikka näitä vielä tehtäs, laulaja Terhi Kokkonen tunnusti.

Keikalla monta sukupolvea

Ultra Bran alkuperäisten fanien lapsetkin ovat löytäneet yhtyeen.

Ilosaaren keikalla oli erittäin paljon yleisöä, joka oli vielä vaipoissa Ultra Bran huippuvuosina vuosituhannen vaihteessa.

Kuopiolainen Anna Hahtola löysi bändin opiskeluvuosinaan.

– Tää on ainut suomalainen bändi jota oon oikeasti kunnolla fanittanut koskaan. Olin aivan, että yes kun kuulin että ne tekee comebackin, Hahtola hihkui hetkeä ennen Ilosaaren keikkaa.

Tosifani oli kuitenkin epäileväinen jatkuuko lysti Joensuun jälkeen.

– Se mitä uskon ja toivon ovat kaksi eri asiaa. Toivon, ettei bändi lopeta, mutta ehkä se oli kuitenkin tässä.

Mutta mikä bändin tyylissä yhä kiehtoo?

– Se on vain niin nerokasta musiikkia. Mahtavat stemmat, lauletaan äänissä ja on niitä vaskisoittimia. Se on niin monipuolista ja siinä on niin monta kerrosta, Hahtola luettelee.

Uusi aika, uudet lyriikat 

Ultra Bra tutut biisit hoilotettiin Ilosaaressa 24 000 festarivieraan yhteislauluna ja säkenöivän ilotulituksen saattelemana auringonlaskuun.

Jos laulut kirjoitettaisiin nyt, tekstit olisivat toisenlaisia.

– En lähtisi siihen glorifiointiin, että ennen oltiin niin paljon solidaarisempi kuin nyt. Mutta onhan tämä kylmä ja itsekkyyttä korostava aika. Arvot ovat kylmiä, Kokkonen pohti.

– Minunkin elinaikanani tämä on muuttunut ja nyt kun on pieniä lapsia tätä menoa hirvityksellä välillä seuraa.

Kantaaottavinta rocklyriikkaa syntyy nykyisin räpissä. Mutta kestävätkö tekstit aikaa samalla tavalla kuin UB:n hittibiisit.

– Varmasti kestävät, ihmettelen jos muuta väitetään, Koskinen arvioi.

Kokkonen kirjoittaa nykyisin lauluja SMG -kokoonpanolle, jossa on muitakin Ultra Bran jäseniä.

– Tälläkin hetkellä Suomessa tehdään hyvää yhteiskunnallista räppiä.

Kovin puoluepoliittisista aiheista en nyt itse kirjoittaisi.

Lue myös:

    Uusimmat