Ulkoilijat ihmettelivät: Järven jäälle ilmestyi Richard Scarryn touhukas maailma Hämeenlinnassa

0:40
Katso drone-video: Tältä näytti ikoninen leikkikaupunki järven jäällä Hämeenlinnassa.

Espoolainen IT-konsultti Janne Pyykkö tekee vuosittain erilaisia lumiaskarteluita. Viimeisin niistä syntyi viikonloppuna Hämeenlinnan Alajärven jäälle.

Pyykkö ilmoitti uusimmasta ideastaan Haihtuvat jäljet -ryhmässä Facebookissa. Hänellä oli visio lumipiirroksesta, joka jäljittelee ikonista lastenkirjaa Richard Scarryn touhukasta maailmaa.

Espoossa lumitilanne ei sallinut teoksen toteuttamista, mutta Hämeenlinnassa ajatuksesta kiinnostuttiin. Lauantaina 4. helmikuuta hänellä oli apunaan viisi Haihtuvat jäljet -ryhmään kuuluvaa vapaaehtoista Richard Scarryn leikkikaupungin rakentajaa. Paikaksi valikoitui Alajärven jää, jonka päällä lunta oli riittävästi, eli noin viisi senttimetriä.

Pyykön ja kumppaneiden toiminta herätti kiinnostusta nopeasti myös paikallisissa.  

– Ulkoilijat ihmettelivät, että mitä te teette täällä.

Pyykkö kertoo, että kyseisen teoksen rakentamiseen osallistuminen oli avoinna kaikille halukkaille. Neljän tunnin uurastuksen jälkeen kuvissa esiintyykin yhteensä yhdeksän ihmistä. Ainoa ohjeistus osallistujille oli, että päällä täytyy olla värikästä vaatetta. Mallina oli kuva Richard Scarryn kirjan eräästä aukeamasta.

– Ei yritetä mitään täydellistä, koska se idea pelkästään on niin hauska. Lopputulos menee omalla painollaan, Pyykkö kertoo metodeistaan.

Harrastus ja taiteen muoto

Touhukkaasta maailmasta tuli Pyykön mukaan noin 16 metriä korkea ja 22 metriä leveä. Pyykkö luonnehtii teosta suhteellisen kookkaaksi, vaikka se jää kauas hänen suurimmasta tuotoksestaan, joka on pituudeltaan yli 200-metrinen. 

Pyykkö kertoo, että Richard Scarryn leikkikaupunki syntyi pääosin lapion, harjan, haravan ja jalkojen avulla. Pehmeässä lumessa ja isommissa piirroksissa käytetään lumikenkiä.

Pyykkö kuvailee lumipiirtämisen olevan ennen kaikkea hänelle harrastus ja taiteen muoto.

– Ajattelen tämän kulttuurisena tekona. Jokainen voi vähän uudistaa kulttuuria, ja tämä on minun keinoni. 

Hän toteaa olevansa tyytyväinen Richard Scarry -tuotoksen lopputulokseen. 

– Idea välittyy, se on kaikkein tärkeintä. 

Katso artikkelin videolta, miltä Richard Scarryn touhukas maailma näytti Hämeenlinnan Alajärven jäällä. Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja