Ukrainan tiedustelu: Iran aikoo toimittaa Venäjälle vaarallisempia droneja – "jousiampuja" voi kuljettaa jopa viisinkertaisen määrän räjähteitä

Ukraina tuhosi Venäjän MI-8-helikopterin ohjuksella 1:16
Ukraina tuhosi Venäjän MI-8-helikopterin ohjuksella

Ukrainan sotilastiedustelu kertoo Iranin aikovan lähettää Venäjälle yli 200 hyökkäysdronea lisää. Ukrainan mukaan joukossa olisi myös Iranin uusin Arash-2-malli.

Ukrainan tiedustelu sanoo, että dronet kuljetetaan Venäjälle osina, ja Venäjällä aseet kasataan kokoon ja niihin maalataan Venäjän tunnukset.

Iranin uusimman drone-mallin toimittaminen venäläisille voi vaikeuttaa Ukrainan ilmapuolustuksen tilannetta entisestään. CNN:n mukaan Arash 2-drone voi kuljettaa mukanaan jopa viisi kertaa sen määrän räjähdysainetta kuin tällä hetkellä Venäjälle toimitetut Shahed-dronet.

CNN on saanut vahvistuksen myös länsimaisilta lähteiltä, että Iran valmistautuu toimittamaan Venäjälle lisää droneja ja ballistisia ohjuksia. Ukraina on kertonut ampuneensa tähän mennessä alas yli 300 dronea.

Venäjä alkoi pommittaa Ukrainaa droneilla syyskuun puolivälissä, ja iskut ovat kohdistuneet etenkin Ukrainan energiainfrastruktuuriin. Arash-dronen nimi tarkoittaa farsin kielellä jousiampujaa.

Lähde: CNN.

Lue myös:

    Uusimmat