Ukraina: Joukkojen vetäytymisen maan itäosasta on alkanut

Ukrainan armeija ja Venäjän tukemat Itä-Ukrainan kapinallisjoukot ovat aloittaneet lopullisen vetäytymisen keskeiseltä rintamalinjalta maan itäosassa.

Joukkojen ja aseiden vetäminen on alkanut, ilmoitti Ukrainan armeijan korkea-arvoinen edustaja Bogdan Bondar toimittajille Donetskin alueella sijaitsevassa kylässä.

Kauan odotettu vetäytyminen on ehto tapaamiselle, jossa Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja hänen ukrainalaisen kollegansa Volodymyr Zelenskyin on määrä keskustella ensi kertaa kasvotusten maan itäosan tilanteesta.

Huipputapaamisen päivämäärää ei ole sovittu. Sovittelijoina toimivat Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron.

YK:n kansainvälinen tuomioistuin ilmoitti perjantaina, että sillä on toimivalta käsitellä haastetta, jossa Ukraina syyttää Venäjää separatistijoukkojen tukemisesta.

Venäjä on pyytänyt tuomioistuinta hylkäämään jutun sillä perusteella, ettei kansainvälisellä tuomioistuimella ole mitään tekemistä asian kanssa.

Ukraina haastoi Venäjän oikeuteen jo vuonna 2017. Syynä oli, että Venäjä olisi rikkonut YK-sopimusta terroristisen toiminnan tukemisesta kuljettamalla aseita ja käteistä Itä-Ukrainan separatistijoukoille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja