Mainos

Uhanalainen susi kärsii salametsästyksestä

Suomen susien tilanne on hälyttävä. Susi luokitellaan Suomessa erittäin uhanalaiseksi lajiksi ja sen suurimpana uhkana on hallitsematon salametsästys. Tästäkin huolimatta maa- ja metsätalousministeriö on antanut elokuussa voimaan astuneessa määräyksessään mahdollisuuden yhteensä 22 suden tappamiselle, raportoi Luonto-Liitto.

Suomen susikanta oli keväällä 2010 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan noin 150–160 yksilöä. Kanta on romahtanut muutaman vuoden aikana noin sadalla yksilöllä.

- Ministeriön myöntämien sudentappolupien kokonaismäärä on huomattavan korkea huomioiden susien uhanalaisuuden ja kannan viimeaikaisen romahduksen, sanoo Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen.

Suomen susikannan kriittisen tilanteen takia Luonto-Liitto vaatii ministeriötä jäädyttämään sudentappoluvat kokonaisuudessaan vuonna 2010–2011.

- Tällä hetkellä olisi tärkeintä pureutua susikannan romahduksen syihin ja estää kannan jatkuva pieneneminen. Tämä tarkoittaa erävalvonnan tehostamista ja metsästysrikollisuuteen puuttumista tosissaan, sanoo Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta.

Suomessa vallitsee mittava salametsästysongelma, joka heijastuu etenkin susikantaan. Jos asiaan ei puututa, susi tulee katoamaan Suomesta.

Luonto-Liitto toimii suurpetojen puolesta Salakaadot seis -kampanjallaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.