Ufotutkija: Suomen armeija tutkinut ufoja jo vuosikymmeniä

Ufotutkija Tapani Koivula väittää, että Suomen armeija on tutkinut ufoja jo pitkään.

– Suomen Ilmavoimat ja Rajavartiosto ovat tutkineet ufoja jo vuosikymmenien ajan, Tapani Koivula sanoo.

Väitteensä tueksi hän tarjoaa esimerkkejä sekä 1960- että 2000-luvuilta.

– Vuonna 1967 suomussalmelaisten maanviljelijäveljesten pihapiiriin ilmestyi vajaan metrin kokoinen, tekninen ja pyöreä laite. Siinä oli antennimaisia ulokkeita, jotka kääntyilivät esineen leijaillessa ilmassa.

Toinen veljeksistä yritti Koivulan mukaan heittää esinettä hatulla, mutta se singahti saman tien poispäin.

– Laitteen ympärillä oli selvästi jonkinlainen hylkivä kenttä. Parin minuutin kuluttua esine lensi pois kohti koillista. Ufotutkijat perehtyivät tapaukseen, mutta eivät löytäneet sille selitystä.

– Vasta 40 vuotta myöhemmin Rajavartioston virallisista tutkimuspöytäkirjoista paljastui, että he olivat haastatelleet sen kylän kaikki talot ja tulleet tulokseen, että ilmiö oli täysin todellinen, Koivula sanoo.

Outoja palloja kiitoradan yllä

Kaksi vuotta Suomussalmen tapauksen jälkeen Ilmavoimat järjesti sotaharjoituksen Porin lentokentällä. Koivula kertoo, että kiitoradan yläpuolelle ilmestyi seitsemän outoa palloa.

– Lentäjä Tarmo Tukeva sai ohjeen mennä tarkistamaan pallot. Yhtäkkiä kaikkien 20 lentäjän nähden pallot lähtivät kiihtyvällä nopeudella muodostelmassa kohti pohjoista. Suomen paras suihkulentokone, Fouga Magister, näytti jäävän suorastaan paikoilleen niiden jälkeen.

– Minuutin päästä pallot havaittiin Vaasan lentokentän tutkassa, Koivula sanoo.

Merivartioston nauhat ufotutkijoille

Koivula väittää, että myös Merivartioston suurimman aluksen, Merikarhun, infrapunakameroilla on kuvattu 2000-luvulla kahdesti pystysuoran sauvan muotoisia kohteita, jotka ovat kierrelleet aluksen yläpuolella valtavalla nopeudella.

– Kun sauvoille ei löytynyt normaalia selitystä, eräs Merivartioston työntekijä tuli luokseni ja luovutti salaa niistä kuvatun videon.

Koivula sanoo, että työntekijän teko aiheutti virallisen tutkimuksen Rajavartioston sisällä.

– He eivät muka olleet ollenkaan kiinnostuneita siitä, mitä nuo merialueemme yläpuolella lentävät sauvat olivat, vaikka heidän tehtävänsä on puolustaa rajojamme. Sen sijaan he väittivät tutkivansa asiaa selvittääkseen, onko heidän laitteitaan väärinkäytetty, Koivula selittää.

Esine kiisi 43 000 kilometriä tunnissa

Tämän vuosituhannen puolella outoja esineitä on Koivulan mukaan havaittu myös Ilmavoimissa.

– Tutkaa asentamassa ollut Ilmavoimien teknikko havaitsi työtoverinsa kanssa, kuinka läheisen saaren yläpuolelle ilmestyi outo esine. Tutka mittasi sen poistumisnopeudeksi 43 000 kilometriä tunnissa.

– Parhaatkaan ihmisen tekemät laitteet eivät saavuta kuin alle 15 000 kilometrin nopeuden. Muuten ilmakehän kitka polttaisi ne poroksi, Koivula sanoo.

Jotkut pitävät selittämättömiä esineitä suurvaltojen tutkimuslaitteina.

– Minä puolestani olen vakuuttunut, että ne kuuluvat muualta tulleille älyllisille olennoille, jotka haluavat tutkia maapalloamme. Tänne tulevilla kiekon muotoisilla ufoilla on suora yhteys lähettäjiinsä.

Rajavartiolaitoksella ei koettu tarpeelliseksi kommentoida Koivulan väitteitä.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat