UFC-nainen kärähti kahdesta dopingaineesta – taustalla erikoinen soppa

UFC:n kärpässarjan vapaaottelija Rachael Ostovich on saanut elokuun alkuun ulottuvan kilpailukiellon dopingista, Yhdysvaltain antidopingtoimisto USADA kertoo.

Ostovich antoi positiivisen dopingnäytteen 3. päivä tammikuuta. Yhdysvaltalainen jäi kiinni anabolisesta yhdisteestä ostariinista ja GW1516-aineenvaihduntatuotteesta. Ostariini kiihdyttää lihaskasvua ja GW1516:tä käytetään painonpudotukseen.

Ostovich oli väitteensä mukaan käyttänyt tuotetta, jonka etiketissä ei ollut mainintaa ostariinista ja GW1516:stä, mutta tuote oli kuitenkin sisältänyt näitä.

Ostovichin katsottiin olleen tietämätön dopingin käytöstään, mutta USADA asetti hänet kilpailukieltoon ottaen huomioon myös aiemmat epäselvyydet. Ostovich oli ollut neljä kuukautta väliaikaisessa kilpailukiellossa jo viime vuonna, jolloin USADA tutki "epätyypillistä löydöstä" hänen dopingnäytteestään.

Ostovich sai nyt 12 kuukauden kilpailukiellon, joka lyhennettiin kuitenkin kahdeksaan hänen aiemman väliaikaisen kilpailukieltonsa myötä. Yhdysvaltalainen vapautuu pannastaan elokuun 3. päivä.

Ostovich on otellut UFC:ssä kolme ottelua, saldonaan yksi voitto ja kaksi tappiota. Viimeksi hän oli kehässä tammikuussa 2019, jolloin hän kärsi tappion Paige VanZantille.

Lue myös:

    Uusimmat