Uberilta uusi aluevaltaus – joukkoliikenteen tiedot osaksi palvelua Lontoossa

Uber on ilmoittanut laajentavansa sovelluksensa joukkoliikennetiedot Lontooseen. Aikaisemmin tänä vuonna yhtiö aloitti joukkoliikennetietojen esittämisen Denverissä, Coloradossa, ja nyt samat ominaisuudet tulevat saataville myös Lontoossa.

Käytännössä joukkoliikennetietojen lisääminen tarkoittaa sitä, että käyttäjillä on jatkossa mahdollisuus vertailla Uber-kyydin hintoja julkisiin kulkuvälineisiin. Ainakaan alkuvaiheessa sovelluksen kautta ei voi ostaa joukkoliikenteen lippuja, mutta reaaliaikaiset aikataulut ja hinnat ovat käyttäjien nähtävissä.

Uberin Pohjois- ja Itä-Euroopan aluejohtaja perusteli laajentumista Lontooseen seuraavasti:

”Lontoo on maailman ikonisimman joukkoliikenneverkoston synnyinpaikka ja olemme innoissamme voidessamme tarjota reaaliaikaiset liikennetiedot Uber-sovelluksessa.”

”Ajan saatossa tavoitteemme on auttaa ihmisiä korvaamaan henkilöautot puhelimella, tarjoamalla puhelimiin suuren valikoiman liikkumisvaihtoehtoja – kuten autoja, pyöriä ja julkisen liikenteen – Uber-sovelluksessa.”

Aivan ongelmitta Uberin laajentuminen Lontooseen ei ole sujunut, sillä vuonna 2017 Lontoon liikennevirasto peruutti yhtiön toimintaluvan lukuisiin turvallisuushuoliin vedoten. Sittemmin Uber on saanut toimintaluvan takaisin, mutta tämänkään jälkeen yhteistyö liikenneviraston kanssa ei ole mennyt ilman vastoinkäymisiä. Vasta viime kuussa Lontoo asetti Uber-autoille 11,50 punnan päivittäisen ruuhkamaksun, josta Uber oli aikaisemmin vapautettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja