Työikäisten rokotukset venyvät pitkälle kesään, arvioi Hus – Uudellamaalla tartuntojen määrä edelleen erittäin korkea

Koronatartunnat ovat laskeneet nopealla tahdilla Husin alueella. Ilmaantuvuusluku on kuitenkin edelleen korkea.

Husin toimitusjohtaja Juha Tuomisen arvion mukaan työikäisten rokottaminen venyy pitkälle kesään. Tuominen kertoi arviostaan tänään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

– Näyttää siltä, että se on menossa pitkälti keskikesän seuraavalle puolelle.

Tuominen painottaa, että kyseessä on arvio, jossa on huomioitu muun muassa viime aikaiset rokotuksia koskevat takaiskut.

Tuomisen mukaan ikäjärjestyksessä rokottaminen on perusteltua. Hän painottaa kuitenkin myös nuorempien ikäluokkien rokottamisen tärkeyttä.

– Itseasiassa taudin leviämisen kannalta olisi tärkeää, että rokotuskattavuutta saataisiin siihenkin joukkioon, jotka eivät itse tästä koronasta välttämättä sairaalaan joudu, mutta jotka taudin sairastavat ja toki levittävät sitä.

Tartunnoissa nopeaa laskua

Viimeisen kolmen viikon aikana tartuntojen määrät ovat laskeneet nopealla tahdilla Husin alueella.

– Itseasiassa tartuntojen laskuvauhti oli yhtä nopeaa kuin tartuntojen nousuvauhti. Kun rajoitukset saatiin voimaan, tilanne lähti korjaantumaan.

Vaikka tilanne on parantunut nopeassa aikataulussa, viime päivinä vauhti on hidastunut. Tuominen pitää tartuntojen määrää edelleen erittäin korkeana.

– Nyt ollaan selvästi tasaantumassa tartuntojen määrän osalta. Haluan muistuttaa, että elämme korkean ilmaantuvuuden aikaa täällä Uudellamaalla.

Myös potilasmäärät ovat laskeneet: sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on Husin vuode- ja teho-osastoilla noin 60. Potilaista noin 20 tarvitsee tehohoitoa.

– Hoitojaksot ovat hieman lyhyempiä, joka on hyvä merkki.

Eroja esimerkiksi potilaiden ikäjakaumassa viime vuoden kevääseen verrattuna ei ole havaittu.

– Toistaiseksi en kuitenkaan voi mennä sanomaan, että rokotusten vaikutus näkyisi vielä ainakaan tehohoidossa.

Lue myös:

    Uusimmat