Tylysti syrjäytetty F1-kuljettaja lyttää McLaren-aikansa – "Antakaa minulle auto, jolla voi voittaa, niin minä ***** voitan!"

Daniel Ricciardon ja McLarenin sopimus F1-sarjassa purettiin. Osapuolilla oli diili vielä tulevastakin kaudesta, mutta sitä ei jatkettu loppuunsa. Ricciardo haluaa jatkaa F1:ssa, mutta tietää, ettei vuosia ole jäljellä enää montaa.

Ricciardo joutui McLarenilla pahasti Lando Norrisin ylikävelemäksi. Hän kertoi viikko sitten, että F1-uralle on tulossa vähintäänkin vuoden mittainen tauko.

33-vuotias australialainen myöntää planetf1:lle, ettei onnistunut omaksumaan McLarenia ja ottamaan siitä kaikkea irti.

– Olen toki tietoinen siitä, etten ole täydellinen. Minulla on heikkouksia ja tämä auto on ne paljastanut, Ricciardo sanoi.

– Mutta sitten itsevarma puoleni sanoo, että antakaa minulle auto, jolla voi voittaa, niin minä v***u voitan! australialainen jatkoi.

Ricciardo totesi lehdelle, että McLarenilla kehitys tuntui jumittavan hänen kohdallaan pahasti paikoillaan.

– Ajattelin usein, että okei, nyt auto on säädetty hyvin. Tämä ajotyyli alkaa sopia autolle. Mutta sitten alkoi taas tuntua, että olemme samassa oravanpyörässä.

Ricciardo kertoo olevansa tietoinen, että hänen uransa on vähintäänkin "loppukesässä", ellei jo "syksyssä", eikä hän voi tehdä enää radikaaleja muutoksia tyyliinsä. 

– Kyse ei ole siitä, ettenkö haluaisi työskennellä heikkouksieni parissa. En voi kuitenkaan pelleillä asian kanssa liikaa, hän selventää.

Oscar Piastri korvaa Ricciardon ensi kaudella. Australialainen tähtää paluuseen vuonna 2024.



Lue myös:

    Uusimmat