Tallipaikat käyvät vähiin – Daniel Ricciardo vihelsi pelin poikki

McLaren-tallin Daniel Ricciardo ei aja ensi vuonna Formula ykkösissä.

Vuodesta 2011 F1-kiertueella mukana ollut Daniel Ricciardo paljasti Suzukan GP:n yhteydessä, että hän ei aja sarjassa ensi vuonna. Viikonloppuna julkaistut Nyck de Vriesin ja Pierre Gaslyn sopimukset sulkivat lähes viimeiset mahdollisuudet australialisen nenän edestä.

– Tiesin Gaslyn uutisesta. Se ei ollut yllätys, Ricciardo sanoi Autosportin mukaan.

F1-sarjassa on ensi kaudelle vielä kaksi kuljettajan paikkaa avoinna, yksi Williamsilla ja toinen Haasilla. Williamsille on vahvasti ehdolla yhdysvaltalainen Logan Sargeant ja Haasin vappalle paikalle on tyrkyllä Mick Schumacher, Nico Hülkenberg ja Kimi Räikkösen vanha tallikaveri Antonio Giovinazzi.

Ricciardon tämä kausi on sujunut alavireisesti, ja hän on jatkuvasti hävinnyt tallitoveri Lando Norrisille. McLaren päättikin jo hyvissä ajoin palkata Norrisin seuraksi ensi kaudelle lupaavan Oscar Piastrin.

Ricciardo on suunnannut katseensa jo tulaivaisuuteen.

– Nyt yritetään vain valmistautua vuoteen 24. Uskon, että silloin voisi olla parempia mahdollisuuksia. Katseet on suunnattu nyt sinne.

Australialaiskuljettajalta tiedusteltiin hänen halukkuuttaan muissa kilpasarjoissa, esimerkiksi Nascarissa.

– Suunnitelma on pitäytyä F1:ssä. Tämä on vain pieni tauko F1-urallani. Minulla on vakaa tarkoitus olla mukana taas vuonna 24, Ricciardo sanaili.

Ricciardo on 33-vuotias ja hänen parhaat kautensa nähtiin Red Bull -tallissa vuosina 2016-2018, joiden aikana hän voitti yhteensä neljä osakilpailua. Tällä kaudella miehen paras sijoitus on Singaporen osakilpailun viides sija.

Lue myös:

    Uusimmat