Mainos

Tyhjentyneet kasarmit täyttyneet nopeasti

Puolustusvoimat ovat uudelleenjärjestäneet toimintojaan ahkerasti viime vuosina. Yhtenä seurauksena tästä on ollut, että monet karismaattiset kasarmialueet ovat puolustusvoimien lähdön jälkeen jääneet väliaikaisesti ilman isäntää.

Monta kuunkiertoa on vierähtänyt siitä, kun Vaasan rannikkopatteriston varuskuntakentällä pidettiin viimeiset sulkeiset. Puolustusvoimien lähdön jälkeen Vaasan kaupunki hankki varuskunta-alueen itselleen.

Vaasa on täyttänyt varuskunta-alueen erityyppisillä toimijoilla, joille karuhkot tilat mutta maltillinen vuokra ovat hyvä yhdistelmä. Siinä missä Vaasan ohella ainakin Kouvolan kaupunki on ostanut koko varuskunta-alueen, Oulussa se on siirtynyt Keuhkovammaliiton omistukseen ja Mikkelissä suurelta osin ammattikorkeakoulun käyttöön.

Kasarmirakennusten uusiokäyttöä hidastaa rakennusten suojelua valvova Museovirasto, jonka hyväksynnän jokainen pienikin muutos vaatii. Julkisivuja ei kasarmialueilla saa muuttaa eikä alueelle saa rakentaa uutta. Sisätilojen huonerakenne pitää jättää rauhaan.

Vaasassa osassa kantahenkilökunnan asunnoista asutaan edelleen. Vanhassa varuskuntasairaalassa sijaitsee hotelli ja sotilaskoti toimii tilauksesta edelleen. Vain päävartion kiinteistö on tyhjillään, mutta sekin saa vuokralaisensa kesällä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.