Twitter ryhtyi toimiin: Palvelusta poistettu jopa 70 miljoonaa käyttäjätiliä viimeisen parin kuukauden aikana

1:46

Twitter on poistanut viimeisen parin kuukauden aikana valetilejä alustaltaan noin miljoonan tilin päivätahtia. Luvut paljasti The Washington Post, ja niistä uutisoivat muun muassa The Verge ja Cnet.

VIDEO: Valetilit vaivasivat myös suomalaisia presidenttiahdokkaita viime vaalien aikaan. 

Twitter on alkanut toden teolla taistelemaan sen alustalla toimivia trolleja ja spämmitilejä vastaan. The Washington Postin raportin mukaan sosiaalisen median palvelu on poistanut 70 miljoonaa käyttäjätiliä viimeisen kahden kuukauden aikana.

Twitter-tilejä on poistettu kaksi kertaa enemmän touko-kesäkuussa kuin viime vuoden lokakuussa, jolloin Twitter kertoi sitoutuneensa poistamaan venäläisiä automaattisia bottitilejä.

Syksyllä paljastui, että Venäjä on pyrkinyt bottien jakaman väärän tiedon avulla vaikuttamaan Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Twitterissä näitä bottitilejä oli silloin noin 37 000.

Laajaa kritiikkiä seuraavat laajat toimet

Twitter on saanut laajasti kritiikkiä siitä, etteivät sen toimet haitallisten toimijoiden poistamiseksi ja valheellisen tiedon leviämisen estämiseksi ole olleet riittäviä.

Viime kuussa Twitter kertoi, että se on työskennellyt lisätäkseen turvallisuutta alustalla. Yhtiön mukaan toukokuussa sen automatisoitu järjestelmä liputti jopa 9,9 miljoonaa mahdollista valetiliä viikossa.

Samalla spämmiraporttien määrä on tippunut alustalla tuhansilla vain parissa kuukaudessa.

Laajojen toimien uskotaan vaikuttavan negatiivisesti Twitterin aktiiviseen kävijäkuntaan vuoden toisella neljänneksellä. Twitter myös myöntää, että tilien poistolla on negatiivisia vaikutuksia nyt ja tulevaisuudessa.

Lähteet: The VergeCnet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja