Tv-kuvat kuin suoraan Kummelista: MM-rallitähti virtsasi lumihankeen, kun autoon vaihdettiin rikkoutuneen renkaan vannetta paikoilleen

0:22
Maailmanmestari Ott Tänak ajoi rajusti ulos Monte Carlossa joulukuussa. Kuvaaja: Jari Kostilainen

Hyundai-kuski Ott Tänakin päivä Monte Carlon MM-rallissa meni täydellisen poskelleen, kun hänen autostaan hajosi rengas lauantaiaamun molemmilla erikoiskokeilla.

Tänak saapui aamutuimaan EK9:llä maaliin ilman vasenta eturengasta. Rallissa kolmantena ollut virolaiskuski hävisi pätkällä tässä vaiheessa vain minuutin ja 20 sekuntia kärjelle. Kalle Rovanperä nousi tässä kohtaa jälleen kolmossijalle.

Lisää ongelmia tuli 10. erikoiskokeella, josta Tänakilla on muistoja vuoden takaisesta rajusta ilmalennostaan. Nyt matka oli päättyä takarenkaan puhkeamiseen jo ennen tätä paikkaa.

Tänak pysähteli kahteen kertaan matkalla ja pääsi lopulta maaliin liki yhdeksän minuuttia hävinneenä. Ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet tähän, sillä sääntöjen mukaan kuskin on selvittävä omin voimin huoltoparkkiin neljällä pyörällä. Auton täytyy olla myös tieliikennekelpoinen.

Hyundain kyytiin oli kuitenkin otettu aamulla vain yksi vararengas, joka oli jouduttu käyttämään jo ensimmäisen renkaan puhkeamisen jälkeen. Nyt virolaiskaksikko pysähtyi matkan varrelle vaihtamaan aiemmin hajonneen renkaan vannetta uuden rengasrikon tilalle. Ilmeisesti toisessa vanteessa oli jäljellä hiukan enemmän kuminriekaleita.

Tilanteen koomisuutta lisäsi helikopterista kuvattu tv-kuva, jossa kartanlukija Martin Järveoja pakkasi vannetta takaluukkuun samalla, kun Tänak seisoi tien poskessa virtsaamassa lumihankeen.

Mielleyhtymiltä Kummeli Stories -elokuvan rallikohtauksiin ei voinut välttyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja