Mainos

Tuusulan asuntomessut avaa porttinsa

Perjantaina avattavat Tuusulan asuntomessut perehtyvät yhtenä teemana puurakentamisen uutuuksiin. Uutta puurakentamista messuilla esittelevät mm. Puusta rakennetut asuinkorttelit-suunnittelukilpailuun osallistuneet työt.

Suunnittelukilpailun tavoitteena oli kehittää puusta rakennettua miljöötä, puurakennusten arkkitehtuuria ja tekniikkaa sekä puurakennustapoja. Kilpailutyöt Kappa, Kombi, Pala Peli ja Ristiin Rastiin ovat kaikki esillä asuntomessualueella.

Kappa on arkkitehti Mikko Kairan suunnittelema yhdentoista kaksikerroksisen talon kokonaisuus. Kombi puolestaan yhdistelee rivitalo- ja omakotitaloasumista. Korttelikokonaisuus Kombin ovat suunnitelleet arkkitehtiprofessori Jyrki Tasa ja arkkitehdit Janne ja Saara Repo. Pala Peli lähestyy keskieurooppalaista pientaloasumista. Toteutuksessa pääideana on ollut avoin rakentaminen. Pala Peli koostuu kuudesta erillispientalosta, jotka ovat suunnitelleet arkkitehdit Markku Hedman ja Timo Karhu. Arkkitehti Kimmo Kuismasen Ristiin Rastiin on pientalo, jossa on panostettu kotitöiden miellyttävämmäksi tekemiseen.

Villa 2000 tähyää tulevaisuuteen

Puuta on käytetty runsaasti muissakin asuntomessualueen rakennuksissa. Tulevaisuuden kotia visioidaan Villa 2000-koetalolla. Hankkeella halutaan vauhdittaa ja helpottaa siirtymistä ympäristötietoiseen rakentamiseen.

Villa 2000-hankkeen suunnittelun lähtökohtana on ollut koetalon kuluttamien luonnonvarojen rajoittaminen kolmannekseen määräysten edellyttämästä tasosta. Säästöön pyritään pienellä kokonaisenergiankulutuksella, rakennuksen muuntautumisella ja aurinkoenergian monipuolisella hyödyntämisellä. Koetalon kantavien rakenteiden ja perustusten suunniteltu käyttöikä on 150 vuotta.

Asuntomessut järjestetään tänä vuonna Tuusulan Nummenharjulla parin kilometrin päässä Hyrylästä. Entiselle Tuusulanjärven ja Rusutjärven väliin sijoittuvalle soranottopaikalle on rakennettu kaikkiaan 120 messuasuntoa. Messut jatkuvat elokuun 13. päivään saakka. Messualueelle odotetaan päivittäin 8000-15 000 kävijää.
(STT)

Lisää asiaa rakentamisesta ja asuntomessuista löydät MTV3:n Rakenteilla-sivuilta

Tuusulan asuntomessuille pääset myös tästä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.