Mainos

Tuusula hakee seikkailuhenkistä paria Unelmien yöhön

Tuusulan kunta käynnistää kaikille avoimen kilpailun, jossa etsitään seikkailuista pitävää paria viettämään Unelmien yötä Tuusulassa. Luvassa on yöpyminen ainutlaatuisessa laituripaviljongissa sekä romanttista ohjelmaa.

Romantiikasta nauttivien pariskuntien kannattaa nyt suunnata katseet Tuusulaan. Kunta etsii avoimella kilpailulla paria, jolle räätälöidään rakkaudentäyteinen vierailu kansainvälisestikin tunnettuun kulttuurimaisemaan, Tuusulanjärven rannalle.

Tuusulanjärvi muuntautuu elokuussa järjestettävässä Unelmien yö -tapahtumassa romantiikan näyttämöksi. Kunta aikoo muuntaa vuonna 2019 rakennetun, arkkitehtonisesti kiehtovan laituripaviljongin yhden onnekkaan parin yösijaksi.

– Fjällbossa sijaitseva Pliplap-laituripaviljonki tunnetaan paikkakuntalaisten keskuudessa Pussauskoppina, joten se on kuin luotu tunnelmalliseksi yöpymispaikaksi. Pari on vieraanamme vuorokauden ajan ja räätälöimme heille teemaan sopivaa ohjelmaa Tuusulan alueella, Tuusulan kunnan pormestari Arto Lindberg kertoo.

Pariskunnan määritelmä on tässä kilpailussa vapaa, ja kunta toivottaakin tervetulleiksi erilaiset hakijat ja tarinat.

– Haemme seikkailuhenkistä paria, joka haluaa tarttua tähän ainutkertaiseen mahdollisuuteen. Toivomme hakemuksia kaikenikäisiltä pareilta sukupuoleen tai romanttiseen suuntautumiseen katsomatta. Meille on tärkeintä tarjota elämyksien yö parille, jolle siitä olisi iloa, viestintäpäällikkö Paula Miettinen tarkentaa.

Kansallismaisema vain kahdelle

Unelmien yön miljöö ei voisi olla romanttisempi. Tuusulanjärvi tunnetaan jylhistä maisemistaan, hoidetuista ulkoilureiteistään sekä useista virkistyspaikoistaan. Monille maisemat ovat jo entuudestaan tuttuja, sillä järven rannoilla 1800–1900-lukujen vaihteessa asuneet taiteilijat ikuistivat niitä teoksiinsa.

Unelmien yön myötä yksi onnellinen pari pääsee tutustumaan kansallismaisemaan aitiopaikalta.

– Suljemme Fjällbon uimarannan vain parin omaan käyttöön, yksityisyyden takaamiseksi, kunnan kehittämispäällikkö Heidi Hagman kertoo.

Unelmien yöhön voi hakea mukaan toukokuun loppuun saakka (hakuohjeet alla).

Ainutlaatuiseen toteutukseen arvotaan siis vain yksi pari, mutta Heidi Hagmanilla on tarjolla lohdutuksen sanoja myös muille osallistujille.

– Tuusulan romanttisiin kohteisiin voi tutustua myös omin päin. Voin lämpimästi suositella auringonlaskun ihailemista Tuusulanjärven Sarvikalliolla vaikkapa kuohuvaa siemaillen. Myös Jokelan lampiympäristö on kiinnostava kohde. Se on tunnettu joutsenistaan, ja nehän pitävät ikuisesti yhtä kumppaninsa kanssa. Rouheampaan makuun suosittelen Kellokosken ruukkimiljöötä ja sen tehdasromantiikkaa.

Rakkauden vuosi

Unelmien yö on osa Tuusulassa vietettävää Rakkauden taidetta -teemavuotta. Sen tarkoituksena on saada kunnalle lisää näkyvyyttä ja tunnettuutta – houkutella ihmisiä vierailemaan ja elämään Tuusulassa.

– Luvassa on tapahtumia, jotka keskittyvät rakkauden eri ilmenemismuotoihin. Haluamme näillä tapahtumilla lisätä tietoisuutta Tuusulasta asuinpaikkana ja matkakohteena, Arto Lindberg kertoo.

Hae tästä mukaan elokuussa 2021 järjestettävään Unelmien yö -tempaukseen (hakuaika 19.4–31.5.2021, voittaja julkistetaan kesäkuussa 2021) rakkaudentaidetta.fi 

Tuusula

  • Sijaitsee Helsinki-Vantaan lentokentän pohjoispuolella, aivan pääkaupungin kupeessa.
  • Tuusulassa on kolme keskusta: Hyrylä, Jokela ja Kellokoski.
  • Hyrylä on Tuusulan suurin taajama ja kunnan hallinnollinen keskus, josta on vain kivenheitto lentokentälle. Jokela on Tuusulan pohjoisin taajama ja tunnettu mm. puutarhakaupunki-identiteetistään. Kellokoski on samannimisen kosken ympärillä sijaitseva, vanhasta ruukkimiljööstä ammentava asutuskeskus.
  • Kunnan väkiluku on noin 39 000.
  • Matkailukohteita Tuusulanjärven tuntumassa: Ainola, Ahola, Halosenniemi, Aleksis Kiven kuolinmökki, Lottamuseo, Sarvikallio, Fjällbo.


Lue myös:

    Uusimmat