Mainos

Tuunaa veikeä pääsiäiskattaus – leiki väreillä!

Tänä pääsiäisenä juhlapöydän kattauksessa ei tyydytä pelkkiin pajunkissoihin.

Monille pääsiäinen merkitsee kevään alkua, jota on mukava juhlistaa astetta pirteämmin sävyin pimeän talven jälkeen. Pääsiäisen päivällispöytiä on totuttu koristamaan tipujen ja narsissien keltaisilla sävyillä, mutta miksi jättää raikas värikavalkadi tähän, kun lähtökohdat värien räiskyvälle juhlalle on jo olemassa?

Tänä vuonna pääsiäisen juhlakattaus syntyykin yhdistelemällä rohkeasti erilaisia ja erivärisiä tekstiilejä, serviettejä, kukkia ja muita pöydän koristuksia. Keltaisen lisäksi pääsiäispöytää kannattaa sävyttää myös keväisen vihreillä väreillä – ja muutamalla muullakin piristysruiskeella.

– Esimerkiksi tavanomaisempiin vihreään ja keltaiseen voi nyt yhdistää roosaa, Pentikin visualisti Maarit Saikkonen opastaa.

Juhlakattauksen tarkoituksena ei kuitenkaan ole räväyttää koko väripalettia kaikessa rikkaudessaan ruokailijoiden silmille, vaan räiskyvämpiä värejä käytetään pikantteina yksityiskohtina harmonisempien värien rinnalla.

Pirteämmät sävyt näkyvät erityisesti pöytää koristavissa kukissa, pääsiäiskoristeissa, kynttilöissä ja pöytätekstiileissä, kuten servieteissä, pöytätableteissa ja kaitaliinoissa. Jos pääsiäispöytä tuntuu käyvän liian leikkisäksi, voi tunnelmaa rauhoittaa suloisilla pajunkissakimpuilla sekä tavallisilla valkoista hohtavilla kananmunilla.

Asetelmat katseenvangitsijoina

Pääsiäispöydän erityisiä katseenvangitsijoita ovat tänä vuonna erilaiset asetelmat, joissa yhdistyvät niin pääsiäiskukat kuin -koristeetkin. Asetelmista on tullut Maarit Saikkosen mukaan varsinaisia kattausten trenditapauksia, joita on helppo tehdä myös itse. Rajana on vain koristelijan oma mielikuvitus.

– Asetelman voi tehdä vaikka lautaselle, johon asettelee kananmunia ja pikkuisen pinkkejä tulppaaneja sekä pajunkissoja, Saikkonen kertoo.

Asetelmissa voi käyttää hyväksi myös jo jossain paikoin lumen alta pilkottavaa sammalta tai vaikkapa havunoksia. Niistä syntyy kaunis pohja-asetelma, joiden päälle voi rakentaa näyttävän pöytäkoristuksen pääsiäiskoristeiden ja kukkien avulla.

Pirteä pääsiäiskukka-asetelma syntyy myös vaikkapa vesilasiin. Saikkonen muistuttaa, että pienilläkin panostuksilla pääsiäispöydästä voi saada juhlavan.

Jopa pelkät kananmunat värilliseen lasiastiaan aseteltuna näyttävät oikein veikeiltä.

– Kivoja pieniä juttuja syntyy pääsiäispöytään kyllä helposti ja edullisesti, Saikkonen toteaa.

Teksti: Helena Mustonen, Kuvat: Pentik Oy, Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.